User Registration

or Cancel
Ora: 5:30

Ședință de lucru cu managerii IP de educație din raion Featured


Astăzi în incinta Consiliului raional Anenii Noi la inițiativa Președintelui raionului dl Sergiu Rapcea s-a desfășurat o sesiune de lucru cu participarea reprezentanților Direcției Educație și a tuturor managerilor instituțiilor de educație din raionul Anenii Noi.
În etapa premergătoare desfășurării de către conducerea raionului au fost efectuate vizite în aproximativ toate instutițiile de educație, datorită cărui fapt au fost identificate o serie de probleme abordate la ședința de azi.
Prima problemă abordată de președintele raionului a fost prețurile de achiziție a legumelor și fructelor care variază de la 3 lei sau 4 lei în unele instituții pînă la 12 lei și 15 lei în altele, la fel diferență semnificativă este la achiziția altor produse. Din păcate în unele instituții s-a dovedit a fi aceste produse de calitate joasă.
Alt subiect de discuții a fost eficiența valorificării surselor financiare alocate pentru sursele energetice, care din motivul interdicției anterioare de redirecționare a economiilor, aceste mijloace sunt cheltuite ineficient în unele cazuri. 
La moment s-a propus de către președintele raionului a se modifica prevederile deciziei în cauză pentru motivarea managerilor la utilizarea rațională a surselor energetice.
La finalul intervenției a fost menționată problema gestiunii ineficiente a două instituții de educație gimnazială și timpurie, care sunt amplasate în aceiași clădire, unde sunt salarizați doi manageri care gestionează această clădire. În unele cazuri în aceiași localitate sunt două instituții de educație, care sunt amplasate în două imobile diferite care nu sunt utilizate eficient. 
În urma inspectării condițiilor de predare în școli s-a identificat problema mobilierului învechit care necesită a fi schimbat, accent fiind pus în special pentru clasele primare unde se vor achiziționa seturi de bănci școlare și table pentru clasă. Aceste intervenții se vor face pînă la finalul anului bugetar curent. Iar pentru 2019 se propune a repara sau amenja blocurile sanitare în interiorul instituțiilor, acolo unde aceste comodități nu există sau necesită a fi reparate. La fel se vor face alte intervenții la asigurarea condițiilor optime pentru funcționarea instituțiilor.
La finalul sesiunii au fost abordate o serie întreagă de probleme curente cu care se confruntă managerii în gestionarea procesului și care ar fi soluțiile pentru depășirea acestora. Toți participanții au apreciat formatul de dialog și oprtunitatea omiterii barierelor în dialogul cu factorii de decizie din raion.

 

Rate this item
(0 votes)
Read 447 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« August 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]