Print this page

Ședință de lucru cu managerii IP de educație din raion Featured


Astăzi în incinta Consiliului raional Anenii Noi la inițiativa Președintelui raionului dl Sergiu Rapcea s-a desfășurat o sesiune de lucru cu participarea reprezentanților Direcției Educație și a tuturor managerilor instituțiilor de educație din raionul Anenii Noi.
În etapa premergătoare desfășurării de către conducerea raionului au fost efectuate vizite în aproximativ toate instutițiile de educație, datorită cărui fapt au fost identificate o serie de probleme abordate la ședința de azi.
Prima problemă abordată de președintele raionului a fost prețurile de achiziție a legumelor și fructelor care variază de la 3 lei sau 4 lei în unele instituții pînă la 12 lei și 15 lei în altele, la fel diferență semnificativă este la achiziția altor produse. Din păcate în unele instituții s-a dovedit a fi aceste produse de calitate joasă.
Alt subiect de discuții a fost eficiența valorificării surselor financiare alocate pentru sursele energetice, care din motivul interdicției anterioare de redirecționare a economiilor, aceste mijloace sunt cheltuite ineficient în unele cazuri. 
La moment s-a propus de către președintele raionului a se modifica prevederile deciziei în cauză pentru motivarea managerilor la utilizarea rațională a surselor energetice.
La finalul intervenției a fost menționată problema gestiunii ineficiente a două instituții de educație gimnazială și timpurie, care sunt amplasate în aceiași clădire, unde sunt salarizați doi manageri care gestionează această clădire. În unele cazuri în aceiași localitate sunt două instituții de educație, care sunt amplasate în două imobile diferite care nu sunt utilizate eficient. 
În urma inspectării condițiilor de predare în școli s-a identificat problema mobilierului învechit care necesită a fi schimbat, accent fiind pus în special pentru clasele primare unde se vor achiziționa seturi de bănci școlare și table pentru clasă. Aceste intervenții se vor face pînă la finalul anului bugetar curent. Iar pentru 2019 se propune a repara sau amenja blocurile sanitare în interiorul instituțiilor, acolo unde aceste comodități nu există sau necesită a fi reparate. La fel se vor face alte intervenții la asigurarea condițiilor optime pentru funcționarea instituțiilor.
La finalul sesiunii au fost abordate o serie întreagă de probleme curente cu care se confruntă managerii în gestionarea procesului și care ar fi soluțiile pentru depășirea acestora. Toți participanții au apreciat formatul de dialog și oprtunitatea omiterii barierelor în dialogul cu factorii de decizie din raion.

 

Rate this item
(0 votes)
Read 413 times
Info

Latest from Info