User Registration

or Cancel
Ora: 2:04

CONCEPTUL DE BRAND A RAIONULUI ANENII NOI Featured


În contextul implementării acordului de membru al Programului Primarii pentru dezvoltare economică aprobat prin decizia Consiliului raional Anenii Noi nr. 03.06 din 12.07.2018. Pentru promovarea unui concept de dezvoltare economică sustenabilă a raionului, pornind de la specificul și ramurile tradiționale a economiei raionale dezvoltate până în prezent se propune a examina pentru raionulu Anenii Noi, brandul de ”Tărâmul cărnii Buune”
Argumentarea economică este cel mai succinct redată conform indicatorilor economici de bază a raionului astfel PIB 2017 – 2614350 mii lei din care; agricultura – 702329 mii lei din ea fitotehnia – 130740 mii lei și zootehnia -571189 mii lei; industria de prelucrare – 1046625 mii lei; alte ramuri a economiei (servicii și comerț) – 444871 mii lei. Rezultă o pondere de 40% din totalul PIB pe raion deținut de industria de prelucrare.
În indicatori numerici exprimați se conturează caracteristica domeniului zootehnic și de prelucrare a cărnii care este persistent în raionul Anenii Noi. În raion se produc 40 mii tone carne annual sau 53,6% din volumul totoal a cărnii produse în țară.
Se recomandă a aborda ca concept de dezvoltare și identificare a raionului Anenii Noi, fiind sursa de materie primă a industriei de prelucrare a cărnii și a celor mai buni producători de carne. Sectorul dat al economiei raionale este cel care concentrează o parte mare a forței de muncă din raion cu un nivel de remunerare înalt. Datorită perceperii impozitului pe venit a persoanelor fizice la bugetul local 100% este rezonabil a stimula pe termen scurt și mediu acest sector al economiei loa nivel local.
La nivel național sunt deja 4-5 producători de mezeluri care dețin mărci comerciale recunoscute astfel concurența acestora cu producătorii din raion este foarte acerbă, considerăm oportun ca autoritatea locală să intervenă cu dezvoltarea și promovarea brandului de raion, fiind microregiunea cu cel mai bogat potențial de investiție și producție a produselor din carne. Acest brand va permite susținerea suplimentară a producătorilor din raion pentru promovarea lor și un avantaj în relațiile de concurență pe piață.
În acest scop se inițiază o consultare publică vis a vis de formularea brandului local prin consultări publice contractarea experților și promovarea inițiativei în spațiul virtual. La fel se inițiază un concurs în instituțiile de educație din raion care va identifica cea mai bună ideie de marcă locală și logou pentru brandul raionului. În luna ianuarie se va lansa un nou festival de nivel raional ”Festivalul cărnii” pentru prezentarea și susţinerea brandului local.
Datorită aspectului dat este important ca în raion pe termen scurt să fie stimulate investițiile în domeniul dat și promovarea imaginii raionului ca bază pentru industria de prelucrare și procesare a cărnii, fiind cea mai de perspectivă ramură a economiei la nivel local, cu potential de dezvoltare care are tradiții în specificul economic al raionului.
Inițiatorul consultărilor, Președintele raionului Serghei Rapcea.
Pentru sugestii și comunicare utilizați: tel. 026522058, e-mail. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , la fel vă îndemnăm să lăsați comentarii în privat sau la postare.

Rate this item
(0 votes)
Read 420 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« September 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]