User Registration

or Cancel
Ora: 12:22

Speranțe pentru veteranii războiului de independență din Anenii Noi Featured


Sala mare a Consiliului raional Anenii Noi a fost arhiplină azi grație sutelor de veterani ai războiului de independență din 1992, adunați pentru a-și spune păsul și a discuta despre problemele cu care se confruntă.
Cu prilejul întrunirii cei circa 300 de veterani prezenți au făcut cunoștință cu noul președinte al structurii. Ne referim la dl Tudor Gonța, figură marcantă a sistemului de drept din raion. 
La ședință au participat președintele raionului, dl Sergiu Rapcea, ministrul de interne, dl Alexandru Jizdan, dl Alexei Armaș, preşedinte al Asociaţiei Obşteşti a Veteranilor şi Pensionarilor Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova, alți responsabili din domeniu, cu toții asigurând audiența de faptul că durerile veteranilor de pe Nistru (alocațiile financiare mici, asigurarea medicală de nivel înalt, accesul la alte servicii de stat) vor fi soluționate.
Pe final, câteva zeci de participanți au primit distincția „Vulturul de Aur”, dar și legitimațiile de tip nou pentru participanții la conflictual de pe Nistru.
Ne exprimăm speranța că întrunirea de azi va fi de folos veteranilor de război, în special voluntarilor, iar viețile celor ce au apărat țara de forțele agresoare din exterior se vor schimba spre bine.
Octavian Zelinski

Last modified on Monday, 17 December 2018 09:34
Rate this item
(0 votes)
Read 443 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« November 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]