Print this page

Speranțe pentru veteranii războiului de independență din Anenii Noi Featured


Sala mare a Consiliului raional Anenii Noi a fost arhiplină azi grație sutelor de veterani ai războiului de independență din 1992, adunați pentru a-și spune păsul și a discuta despre problemele cu care se confruntă.
Cu prilejul întrunirii cei circa 300 de veterani prezenți au făcut cunoștință cu noul președinte al structurii. Ne referim la dl Tudor Gonța, figură marcantă a sistemului de drept din raion. 
La ședință au participat președintele raionului, dl Sergiu Rapcea, ministrul de interne, dl Alexandru Jizdan, dl Alexei Armaș, preşedinte al Asociaţiei Obşteşti a Veteranilor şi Pensionarilor Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova, alți responsabili din domeniu, cu toții asigurând audiența de faptul că durerile veteranilor de pe Nistru (alocațiile financiare mici, asigurarea medicală de nivel înalt, accesul la alte servicii de stat) vor fi soluționate.
Pe final, câteva zeci de participanți au primit distincția „Vulturul de Aur”, dar și legitimațiile de tip nou pentru participanții la conflictual de pe Nistru.
Ne exprimăm speranța că întrunirea de azi va fi de folos veteranilor de război, în special voluntarilor, iar viețile celor ce au apărat țara de forțele agresoare din exterior se vor schimba spre bine.
Octavian Zelinski

Last modified on Monday, 17 December 2018 09:34
Rate this item
(0 votes)
Read 400 times
Info

Latest from Info