User Registration

or Cancel
Ora: 10:19

Spre noi parteneriate: Anenii Noi – Arad Featured

Spre noi parteneriate: Anenii Noi – Arad
O delegație de pedagogi din orașul Arad, reprezentând școala gimnazială ”M. Eminescu” s-a aflat într-o vizită de schimb de experiență în orașul Anenii Noi.
Timp de câteva zile dascălii arădeni au împărtășit din experiența lor în domeniul predării științelor exacte omologilor de la liceul ”M. Eminescu” din Anenii Noi, îmbogățindu-și și ei, la rândul lor experiența în baza celor văzute și auzite la noi.
Parteneriatul a avut-o drept inițiatoare pe doamna profesoară Marina Ciur, care, pe lângă activitatea didactică, moderează și lucrul unui club de robotică în cadrul liceului ”M. Eminescu” din Anenii Noi.
În contextul vizitei au fost semnate acordurile de cooperare cu liceul ”M. Eminescu” din Anenii Noi și cu Direcția educație Anenii Noi. Și, deoarece noua administrație a raionului este deschisă noilor colaborări și parteneriate, dascălii arădeni au fost primiți în audiență de dnii Ion Vicol – președinte al raionului și Octavian Zelinski – vicepreședinte responsabil de domeniul educație. În cadrul discuțiilor dl președinte a propus inițierea unui parteneriat mai larg – între consiliul raional și consiliul județean Arad, un demers în acest sens fiind transmis, simbolic, prin intermediul delegației de profesori din Arad.
Reamintim că în prezent consiliul raional Anenii Noi are semnate acorduri de parteneriat cu 4 județe din România – Vaslui, Giurgiu, Neamț și Galați, cu regiunea Bobruisk din Belarus și cu primăria Praga 9 din Cehia.

 

Este posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane, oameni stând jos, masă, camera de zi şi interior

Last modified on Wednesday, 27 November 2019 12:17
Rate this item
(0 votes)
Read 99 times

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« March 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]