User Registration

or Cancel
Ora: 9:12
Wednesday, 17 October 2018 11:21

Agricultori informați – agricultori prosperi

Ca și în fiecare raion al țării, și la Anenii Noi unii agricultori se confruntă cu probleme și neînțelegeri legate de procedura de obținere a subvențiilor în agricultură. În vederea remedierii posibilelor probleme, la invitația președintelui raionului, raionul Anenii Noi a fost vizitat de o delegație din partea Agenției de Intervenție și Plăți în Agricultură (AIPA), în frunte cu directorul interimar, dl Vadim Curmei.
Reprezentanții agenției s-au întâlnit în sala mare a consiliului raional cu câteva zeci de agricultori din raion, cărora le-au oferit explicații și consultații privind setul de acte necesar obținerii subvențiilor, privind procedurile și întrebările frecvente care apar în procesul relaționării AIPA cu producătorii agricoli.
Potrivit site-ului agenției, în anul curent, producătorii din raion au depus 96 de dosare de finanțare, solicitând suma de 21.640.786,43lei, aprobate spre finanțare fiind 47 de dosare, cu o sumă totală de 8.116.699,00 lei.

 

 

Published in Evenimente

La 16 octombrie 2018 la Anenii Noi a fost inaugurat edificiul renovat al serviciului raional medicină urgență. Serviciul este amplasat în clădirea centrului raional de sănătate publică.
Încăperile în care îşi au sediul au fost reabilitate capital în cadrul unui program guvernamental. Lucrările au durat aproape şase luni şi au costat peste două milioane de lei.
La ceremonia de inaugurare au participat și președintele raionului Anenii Noi Sergiu Rapcea, vicedirectorii Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească - Tatiana Bicec si Mihai Bagrinovschi, medicii de la Serviciul asistență medicală urgentă Anenii Noi, reprezentanții APL, dar și locuitorii orașului Anenii Noi.
Anterior a fost reparat drumul de acces către edificiu, astfel încât ambulanțele să se poată deplasa în condiții optime către edificiu.
Substația deserveşte peste 80 de mii de persoane. Până în prezent, în cadrul Programului Naţional de dezvoltare a asistenţei medicale urgente au fost renovate capital 32 de edificii din ţară.

Published in Evenimente

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« October 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]