User Registration

or Cancel
Ora: 9:13

VIzită de documentare a lucrărilor de construcție a drumului din satul Telița raionul Anenii Noi. Președintele raionului Serghei Rapcea a inspectat mersul lucrărilor de construcție a drumului inițiat în satul Telița în cadrul programului național ”Drumuri bune pentru Moldova”. Responsabilul din cadrul companiei care execută proiectul a dat asigurări că lucrările se vor finaliza în termen.

Published in Social

Astăzi în cadrul unei vizite neplanificate la azilul de cîini din s.Ciobanovca raionul Anenii Noi, Președintele raionului dl Serghei Rapcea a luat cunoștință de condițiile bune de întreținere a celor aproximativ 350 de patrupede. Din discuțiile cu angajații și conducerea azilului au fost identificate două probleme care necesită implicare, una fiind abandonul haotic a cîinilor în preajma locației de către cetățeni, a doua riscul la care sunt expuși locuitorii orașului Anenii Noi deoarece cîinii vagabonzi care terorizează zona centrală a orașului prezintă un pericol social,deoarece aici sunt cele mai importante instituții publice din raion. În acest fel sa propus identificarea soluțiilor pentru extinderea spțiilor de cazare pentru patrupede și imlicarea mai eficientă a administrației locale și naționale pentru soluționarea situației date pornind de la experiența pozitivă care a fost asigurată din surse provenite din donații externe.

Published in Evenimente

Lucrări pe ultima sută de metri la podul peste rîul Bîc
Forfota lucrărilor de reabilitare a fost astăzi evidentă la traseul național. Astăzi președintele raionului Anenii Noi a desfășurat o inspecție a gradului de executare a lucrărilor de construcție a podului peste râul Bîc. La etapa actuală se desfășoară lucrările de reabilitare a părții carosabile și a căilor de acces. În scurt timp accesul peste râul Bîc va fi posibil pentru toți cetățenii atât din raion, cât și din țară. Acest tronson de drum face legătura cu multe localități din raion și cu obiective de importanță economică națională, culturală și turistică.

Published in Evenimente

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« October 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]