User Registration

or Cancel
Ora: 4:39
Tuesday, 27 November 2018 07:26

Incluziunea socială discutată la Anenii Noi

În contextul inițiativei Oficiului Teritorial de Informare Leova al Parlamentului, s-a desfășurat masa rotundă cu genericul ”Incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități, experiența raionului Anenii Noi: Aspecte multidisciplinare ale fenomenului”
Sesiunea a fost moderată de dna Valentina Buliga, Președintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și protecția familiei, care în alocuțiunea sa a remarcat realizările în domeniu, atît la nivel național cît și local, fiind abordate la fel și deficiențele care sunt în raionul Anenii Noi.
În cadrul discuțiilor purtate cu reprezentanții APL I, instituții de profil, persoane cu dizabilități prezenți la discuții, Președintele raionului dl Serghei Rapcea, a abordat mai multe probleme vis a vis de acest domeniu.
La finalul vizitei dna deputat a vizitat Centrul de reabilitare și integrare socială din Anenii Noi, unde au fost abordate problemele cu care se confruntă și căile de soluționare de comun cu administrația raională.

Published in Social

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« November 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]