User Registration

or Cancel
Ora: 2:40
Friday, 30 November 2018 10:23

CANDIDEAZĂ! FII TU SCHIMBAREA!

Promovarea principiului egalităţii genurilor este o temă des abordată în ultimii ani. 
Acest subiect a fost discutat ieri, 28 noiembrie, în cadrul mesei rotunde, cu participarea doamnelor candidate la alegerile locale – 2019, membre ale partidelor politice, reprezentante ale administrațiilor locale din raion - primare și consiliere, reprezentante ale societății civile din domeniul egalității de gen.
Evenimentul a avut drept scop sensibilizarea, încurajarea și atragerea femeilor din raion în competiția pentru mandatul alesului local prin dezbaterile publice asupra importanței și necesității accederii femeilor la guvernare.
„Tendința de a susține femeia în promovarea acesteia în cariera sa politică și profesională este promovată din ce în ce mai mult astăzi, în administrațiile publice locale nivel I si II, unde avem prezente doamne și domnișoare... mai mult ca atât, rezultatele activității dumnealor sunt de lăudat”, declarat președintele raionului Serghei Rapcea cu referire al acest eveniment.
Dialogul s-a axat pe:
- Angajamentele asumate de Republica Moldova – bază legislativă de încurajare și susținere a femeilor pentru accederea la guvernare;
- Prezentarea constatărilor cu referire la promovarea femeilor în funcții de decizie, identificate în rezultatul desfășurării meselor rotunde cu participarea liderilor și a reprezentanților/telor partidelor politice din raion;
- Mandatul alesului local la feminin;
- Prezentarea experienței și a bunelor practici
În perioada 20-30 noiembrie 2018 în 15 centre raionale CPF 50/50 organizează dezbateri publice cu referire la importanța și necesitatea accederii femeilor la guvernare.
Activitatea are loc în parteneriat cu A.O. Gender – Centru și face parte din Proiectul ”Participare echilibrată în procesul de luare a deciziilor ” în cadrul Acordului de cooperare în bază de proiecte cu UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor), finanțat de Guvernul Suediei și UN Women. 
Cor. nostru

 

Published in Social

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« November 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]