User Registration

or Cancel
Ora: 10:46

Al patrulea an consecutiv, colectivul de dansatori „Miredance”, condus de maestrul Ion Baciu organizează un festival-concurs raional de apreciere a celor mai buni dansatori ai formaţiei.
Ajuns la al zecelea an de activitate, clubul „Miredance” şi-a demonstrat atractivitatea pentru tinerii împătimiţi de dans, dăruindu-le bucurii participanţilor şi oferindu-le prilejul de a obţine locuri de frunte la campionatele republicane de profil.
Şi în acest an, zeci de copii împătimiţi de frumuseţea dansurilor sportive, s-au întrecut în măiestrie coregrafică în cocheta sală de festivităţi a liceului rus „A. Puşkin” din oraş.
Sala liceului a fost neîncăpătoare pentru sutele de părinţi şi admiratori ai micilor şi tinerilor dansatori, veniţi pentru a-i susţine şi a le arăta că munca lor nu este în zadar.
Ca în orice concurs, au fost desemnaţi şi câştigătorii, care s-au ales – pe secţiuni de vârstă - cu diplome şi cupe din partea consiliului raional.
Potrivit preşedintelui raionului, dlui Alexandru Barbăroşie, consiliul raional va încerca să sprijine şi în continuare activităţile de tineret, de natură a stimula dezvoltarea lor creativă.
Printre sponsorii competiției s-a numărat și primăria orașului Anenii Noi.

Octavian Zelinski

Published in Cultură/Educaţie
Tuesday, 27 February 2018 13:54

Parteneriate educaţionale Anenii Noi - Vaslui

Raionul Anenii Noi a fost vizitat de oaspeţi dragi din judeţul Vaslui. Ne referim la o delegaţie reprezentând Inspectoratul Şcolar Judeţean, în frunte cu doamna inspector general Gabriela Plăcintă.
În cursul vizitei, ospeţii au discutat cu dl preşedinte al raionului, Alexandru Barbăroşie, cu dl Radion Moroşan, şef al direcţiei raionale educaţie, dar şi cu specialiştii instituţiei, semnând şi un acord de colaborare între inspectorat şi instituţia de profil din Anenii Noi.
Doamna inspector general a invitat profesorii din raion la o serie de schimburi de experienţă şi cursuri profesionale în Vaslui, susţinând şi activităţi similare la nivelul elevilor.
Oaspeţii au vizitat grădiniţa „Andrieş” din Anenii Noi, liceul din Mereni, liceele „M. Eminescu” şi „A. Puşkin” din oraş, etc., subliniind ca şi aspecte pozitive infrastructura bună de care dispun aceste instituţii: sălile de festivităţi şi cantinele integrate, menţionând la nivel de avantaje ale sistemului educaţiei preşcolare graficul prelungit de lucru al grădiniţelor de la noi.

Octavian Zelinski

Published in Evenimente
Tuesday, 27 February 2018 13:46

„Erudiţii” au ajus la a 12-a ediţie

Sâmbătă, 24 februarie, în incinta liceului „M. Eminescu” din oraş, a avut tradiţionalul concurs intelectual pentru elevii pasionați de cunoștințe - „Erudiţii 2018”. Au participat 12 echipe din 10 instituţii de învăţămînt din raion. 
Cele 3 runde tradiţionale, a cîte 12 întrebări, adiuse în plic sigilat de reprezentantul asociaţiei naţionale a jocului de profil, Octavian Sireţeanu, s-au desfăşurat într-o atmosferă creativă şi antrenantă. Succesul competiţiei minţii a fost condiţionat şi de elevii din echipele participante, mulţi dintre ei fiind familiarizaţi cu regulile de joc, participînd nu pentru prima oară la concurs. 
Cîştigătoare a concursului intelectual a fost desemnată echipa ”Google” de la liceul Varniţa, locul II a revenit echipei „Galaxy” de la de la liceul ”M. Eminescu”, locul III - echipelor „Foc la creier” – de asemenea de la liceul ”M. Eminescu”, ”Olimp” - de la liceul din Puhăceni şi echipei liceul din Mereni. Câştigătorii, dar şi participanţii, s-au învrednicit de diplome şi premii băneşti din partea organizatorului – Direcţiei educaţie și de trofee din partea Serviciului tineret și sport.
În premieră concurul a fost vizitat de preşedintele raionului, dl Alexandru Barbăroşie, care a felicitat participanţii concrusului, ajuns la a 12-a ediţie. Domnia sa a înmânat şi trofeele echipelor câştigătoare.
La concurs au fost prezenţi şi oaspeţi dragi de la Inspectoratul şcolar Vaslui, în frunte cu şefa instituţiei, doamna Gabriela Plăcintă, care şi-a exprimat speranţa ca asemenea competiţi să se desfăşoare pe viitor şi între elevii din Anenii Noi şi Vaslui.
În mod tradiţional asociaţia de cultură ”ASTRA-Anenii Noi” a invitat în România la odihnă estivală, 30 de participanţi de la 5 echipe înscrise la concurs.
Vom menţiona că activitatea este organizată an de an de direcţia raională educaţie, coordonatoare a activităţii fiind dna Vera Simonov, consilier raional.

Octavian Zelinski

Published in Diverse

În perioda lunilor noiembrie-decembrie 2017, de către Inspectoratul Energetic de Stat, a fost organizat un concurs de desene la tema ”Securitatea electrică” pentru elevii claselor a IV÷VII.

La concurs au participat mai multe instituții de învățămînt din raion, cele mai active fiind Liceul ”A.Pușkin”, or. Anenii Noi; Gimnaziul ”Gr.Vieru”,s.Chetrosu; Gimnaziul „Luceafărul”,s.Delacău; Școala primară,s.Hîrbovăț.

Elevii participanți au dat dovadă de cunoștințe vaste în domeniul securității electrice, în cadrul desenelor fiind cuprinse diverse măsuri de protecție contra acțiunii curentului electric. De asemenea, participanții au demonstrat cunoașterea semnelor de avertizare utilizate în instalațiile electrice, cunoașterea măsurilor de protecție la utilizarea receptoarelor electrocasnice, ș.a.

De către Inspecția Energetică Teritorială Căușeni, au fost apreciate și premiate cu diplome și cadouri de preț cele mai reușite desene pentru fiecare instituție separat, după cum urmează:

Liceul ”A.Pușkin”, or. Anenii Noi – locul I – Mutu Iulia, cl.V-A;

locul II – Nazarenco Ecaterina, cl.V-A;

locul III – Ursu Mihail, cl.IV-B.

Gimnaziul”Gr.Vieru”, s.Chetrosu – locul I – Gogoi Denisa, cl.V;

locul II – Efanov Daria, cl.V;

locul III – Mereuță Nichita, cl.IV.

Gimnaziul ”Luceafărul”, s. Delacău – locul I – Melenciuc Cristi, cl.VII;

locul II – Căinarean Cătălin, cl IV;

locul III – Ipate Liuba, cl.V.

Școala primară s.Hîrbovăț – locul I – Ghețan Mihaela, cl.IV-A;

locul II – Leșan Andreia ,cl.IV-A;

locul III – Brânză Nicoleta,cl.IV-A.

Inspectoratul Energetic de Stat aduce sincere mulțumiri elevilor participanți, profesorilor, părinților pentru participare activă la concurs și aportul adus la răspîndirea informației cu privire la regulile elementare de protecție contra acțiunii curentului electric.

 

 

 Inspector IET Căușeni                P.Cocier

 

 

Published in Cultură/Educaţie
Tuesday, 27 February 2018 10:28

Agenda MĂRŢIŞORULUI - 2018

Published in Actual

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL ”Golden Piglet”, SA „Romadon", SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie SA „Agrovin Bulboaca", CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SA „Dionysos Mereni",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din-Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune Serghei Rapcea, preşedintele raionului Anenii Noi

Calendar

« February 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]