User Registration

or Cancel
Ora: 3:51

Se apropie vacanţa de vară a elevilor, perioada cînd copii nu mai sunt sub supravegherea profesorilor, după caz şi a părinţilor. Anume în perioada respectivă avem o creştere a accidentelor produse de curentul electric, unde deseori au de suferit copiii:

- la sustragerea metalelor neferoase din substaţii

- aruncarea diferitor obiecte pe conductoarele electrice

- urcarea pe substaţii, piloni, pe copaci unde firele electrice sînt aproape de crengi.

 

Comportarea incorectă cu instalaţiile electrice duce la apariţia pericolului asupra vieţii omeneşti în general. Acţiunile se cer realizate pînă la începutul vacanţei, în perioada lunii mai: de a petrece diferite concursuri a desenelor, lecţii de conversaţii cu elevii claselor primare. Pentru evitarea unor astfel de situaţii este necesar ca în şcoli, licee, gimnazii fiecare copil să fie familiarizat cu cele mai simple, dar absolut necesar de consultat, regulile securităţii electrice, care cer să:

- Nu atingeţi pilonii, conductoarele electrice, întrerupătoarele, legăturile la sol şi toate celelalte echipamente electrice.

- Nu atingeţi conductoarele ce atîrnă suspect în apropierea instalaţiilor electrice sau aflate la sol, după avarii, furtună, ploi sau vînturi puternice.

- Nu deschideţi uşile panourilor de distribuţie şi cutiilor de cablu.

- Nu pătrundeţi în încăperile punctelor cu transformatoare, în teritoriul panourilor de distribuţie şi ale altor instalaţii electrice.

- Nu vă urcaţi pe pilonii liniilor aeriene electrice.

- Nu legaţi animale de pilonii liniilor aeriene electrice.

- Nu vă urcaţi în arbori prin coroana cărora trec linii electrice aeriene.

- Nu aruncaţi nimic în direcţia sau pe instalaţiile electrice.

- Nu vă jucaţi în apropierea instalaţiilor electrice, transformatoarelor, echipamentelor, pilonilor.

- Nu acceptaţi nicio propunere, indiferent de la cine provine, care vă poate determina chiar şi în cea mai mică măsură, să încălcaţi aceste reguli.

- Nu lăsaţi micuţii fără supraveghere.

 

Respectînd aceste reguli, vă asiguraţi excluderea accidentelor produse de către elevi şi copii. În caz de depistare a cazurilor de producere a accidentelor în instalaţiile electrice, imediat informaţi reprezentanţii furnizorilor de energie electrică Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. prin numerele de contactare de pe facturile de plată sau prin intermediul Oficiului poştal:

 

În atenția echipei manageriale și a diriginților!

Ţinând cont că în perioada vacanţei de vară, conform datelor statistice, se intensifică numărul electrocutărilor în rândurile copiilor, IET Căușeni solicită ca lucrările de profilaxie a electrocutărilor în rândurile elevilor în perioada vacanţei de vară să fie planificate din luna aprilie şi până în mai cu următoarele cerinţe: 

  • în cadrul adunărilor cu părinţii de atenţionat rolul părintelui privind comportarea adecvată a copiilor cu instalaţiile electrice, interzicerea jocurilor în zonele de protecţie a instalaţiilor electrice respectarea regulilor de securitate electrică.
  • în cadrul orelor educative de familiarizat toţi elevii privind regulile de securitate în instalaţiile electrice; 

Inspectoratul Energetic de Stat vine cu un apel către părinți, pedagogi, către specialiștii în domeniu de a conlucra mai strîns, mai eficient cu generația în creștere în vederea obținerii unui comportament adecvat al copiilor și minorilor cu instalațiile electrice fapt care va permite o reducere a numărului electrocutărilor în rîndul lor.

 

Inginer Inspector IET Căuşeni                                      Cocier Petru

Published in Social
Thursday, 26 April 2018 08:11

Declarația de bună guvernare

Published in Actual

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL ”Golden Piglet”, SA „Romadon", SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie SA „Agrovin Bulboaca", CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SA „Dionysos Mereni",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din-Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune Serghei Rapcea, preşedintele raionului Anenii Noi

Calendar

« April 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]