User Registration

or Cancel
Ora: 7:05


Selecționata raionului Anenii Noi a învins pe stadionul raional, cu un categoric scor de 6.1 echipa din Călărași. Meciul a contat pentru etapa de calificări în cadrul Cupei federației europene de fotbal printre amatori.
Prima etapă constă în meciurile de calificare între echipe din raioanele țării, urmând ca una din echipe să se califice în etapa finală. Meciurile se dispută în mod clasic, după principiul ”tur-retur”. Turneul se desfășoară de mai mulți ani, echipele naționale urmând a participa la turneul final care va avea loc în luna iulie în Italia.
Serviciul tineret și sport s-a ocupat de organizarea aspectelor administrative ale meciului, alături de Federația raională de profil.

Serviciul tineret și sport

Published in Diverse


La 8 mai curent, raionul Anenii Noi a găzduit Festivalul tranfrontalier al fanfarelor - „Răsună fanfare fără hotare”. La activitatea culturală de excepţie au participat, potrivit organizatorilor, 21 de fanfare.
Fanfarele au fost susținute de către reprezentanții Consiliului raional – preşedintele Alexandru Barbăroşie, vicepreşedintele Natalia Procopii-Scobioală, de șeful Sectiei cultură şi turism din raionul Anenii Noi, Vasile Moroșanu, de consilierii raionali. Oaspeții de onoare au rămas plăcut impresionați de talentul artiștilor.
Grație susținerii consiliului raional, care alocă sume impresionante annual pentru acest proiect, acest eveniment cultural de excepţie a fost la a patra ediție și are drept scop promovarea și valorificarea potențialului artistic al dirijorilor de fanfară, precum și schimbul de experiență culturală transfrontalieră.
În calitate de oaspeți de onoare al festivalului au fost delegațiile de la consiliile județene partenere ale consiliului raional Anenii Noi: Botoșani, Vaslui și Giurgiu 
(în imagine cu tradiționalii colaci și prosoape) . Vicepreședintele consiliului județean Giurgiu a semnat în aceeași și cu președintele raionului Anenii Noi un acord de finanțare nerambursabilă în valoare de 14250 de euro, care va permite dotarea fanfarei de copii din Hîrbovăț cu 24 de instrumente muzicale și a ansamblului de dans ”Strămoșeasca” cu 24 de costume populare.

La final, organizatorii au înmânat diplome şi premii băneşti.
Octavian Zelinski

Published in Cultură/Educaţie
Thursday, 10 May 2018 06:19

280 mii de lei pentru raionul Anenii Noi


Președintele raionului Anenii Noi Alexandru Barbăroșie a semnat primul acord de finanțare directă nerambursabilă cu administrația județului Giurgiu. Proiectul, în valoare de peste 280 mii de lei (14250 euro) prevede organizarea unui festival folcloric la Șerpeni (în lunile iulie sau august curent), achiziționarea a 24 de costume populare pentru ansamblul de dans ”Strămoșeasca” și a 24 de instrumente pentru fanfara de copii din Hîrbovăț.
Semnarea acordului de finanțare a avut loc într-o zi importantă sub aspect cultural: desfășurarea celei de-a patra ediții a festivalului ”Răsună fanfare fără hotare”.
Conducătorul artistic al fanfarei de copii din Hîrbovăț, Tudor Cibotărean, care educă de 40 de ani tineri artiști, a mulțumit cu lacrimi în ochi generoșilor consilieri din Giurgiu, care au alocat o sumă enormă pentru bugetul orchestrei pentru a le cumpăra instrumente.
”Sunt instrumente vechi, pe care încercăm să le reparăm și să le întreținem așa cum putem”, spune una din micile artiste ale fanfarei de copii din Hîrbovăț.
”Sperăm ca instrumentele pe care el vom primi să ne permită să obținem noi rezultate”, a declarat altă elevă membră a fanfarei.
Și conducătorul ansamblului de dans ”Strămoșeasca”, cunoscutul artist Andrei Baciu, s-a arăta recunoscător echipei consiliului județean Giurgiu pentru aceste gest generos.
”Le mulțumim din suflet celor de la consiliul județean Giurgiu pentru aceste costume. Sperăm că vom obține, astfel, noi succese”, ”Suntem nespuși de bucuroși pentru darurile primite din România” – iată declarațiile a doi dintre artiștii de la ansamblul de dans care a dus faima raionului și țării departe de frontiere.
Potrivit vicepreședintelui consiliului județean Giurgiu, Lucian Corozel, consilierii județeni au votat în unanimitate finanțarea acestui proiect.
Procedural, consiliul raional Anenii Noi urmează să implementeze proiectul din surse proprii, să raporteze finanțatorului despre cheltuirea corectă a banilor, să realizeze un audit independent, după care partea română va transfera integral suma de 14250 de euro pe conturile executivului raional.
Este primul proiect de acest gen câștigat de raionul Anenii Noi, grație colaborării îndelungate stabilite între raionul Anenii Nou și județul Giurgiu, însă nu ultimul, or în scurt timp urmează și alte proiecte de acest gen – unul din ele finanțat de consiliul județean Vaslui în beneficiul spitalului din     Anenii Noi.
Octavian Zelinski   

Published in Economic


De Ziua Europei, președintele raionului Anenii Noi Alexandru Barbăroșie a semnat un protocol de intenție cu administrația Consiliului județean Botoșani, reprezentată de dl vicepreședinte Dorin Birta.
Protocolul prevede ca părțile semnatare să semneze în cel mai scurt timp un acord de cooperare, dar și crearea unui cadru instituțional propice implementării de proiecte comune.
Reamintim că în prezent Consiliul raional Anenii Noi a semnat acorduri de parteneriat cu județele Giurgiu, Vaslui și Neamț, fiind obținut și agrementul pentru semnarea unui acord similar cu județul Galați.
Primele două acorduri de parteneriat au dus și la rezultate concrete: Consiliul județean Giurgiu a alocat 14250 de euro pentru un proiect nerambursabil în domeniul culturii, iar la 17 mai curent Consiliul județean Vaslui are pe ordinea zilei un proiect nerambursabil în valoare de 20 mii de euro în beneficiul S
pitalului raional Anenii Noi.

Suntem siguri de faptul că și colaborarea cu colegii de la Botoșani va fi una fructuoasă, cu atât mai mult cu cât în anul 2012 un grup de 43 de elevi și profesori din Anenii Noi s-au aflat într-o tabără de vară în județul lui Mihai Eminescu, iar în anul 2017 ansamblul folcloric ”Doina Costeștilor” din Botoșani a participat la festivalul folcloric ”Se-ntâlnește dor cu dor”, organizat la Mereni cu sprijinul Consiliului raional.

Octavian Zelinski

Published in Economic

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL ”Golden Piglet”, SA „Romadon", SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie SA „Agrovin Bulboaca", CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SA „Dionysos Mereni",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din-Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune Serghei Rapcea, preşedintele raionului Anenii Noi

Calendar

« May 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]