User Registration

or Cancel
Ora: 2:01
Monday, 28 May 2018 12:16

Anunţ de angajare

 

Direcţia Asistentă Socială si Protecţia Familiei Anenii Noi anunță concurs pentru ocuparea funcției vacante de ,,Asistent social comunitar,,-  în Primăria s. Cobusca Veche, pe o perioada determinată.

Cerinţele faţă de candidat :

a ) Persoanele cu studii superioare în asistența socială,

b) Studenții care fac studii în domeniul asistenței sociale, la secția cu frecvență redusă,

(anul III),

       c ) Persoanele care au absolvit o instituție de învățămînt superior-pedagogie,

d )  Persoanele care au studii medii în medicină

 

Documentele necesare

2.       Curriculum Vitae

2.    Copia diplomei de studii

7.       Certificatul medical

8.       Copia carnetului de muncă

9.       Copia buletinului de identitate

10.   Cererea către DASPF Anenii Noi

Bibliografia

* Legea nr. 547 din 2003 cu privire la asistenţa socială

* Legislația în  domeniul social, (Legea 133-XVI din 13.06.2008 cu privire la ajutorul social și

   Legea 140 din 14.06.2013 privind protecția specială a copiilor aflați în situații de risc și a copiilor separați de părinți ),

* Codul Muncii al RM

După informaţii necesare de adresat la Direcţia Asistenţă Socială, Tineret şi Protrcţia Familiei Anenii Noi,  or. Anenii Noi, str. Piaţa 31 August, 4 , et. 1 biroul 113 . , tel 0265 23963, 068611315,

Depunerea dosarelor la data de    28 mai 2018   până la data de     8 iunie 2018.

Responsabil de colectarea dosarelor Munteanu Ira, sef serviciu asistenţi sociali comunitari

 

 

 

 

Published in Actual
Monday, 28 May 2018 12:13

Anunţ de angajare

 

Direcţia Asistentă Socială si Protecţia Familiei Anenii Noi anunță concurs pentru ocuparea funcției vacante de ,,Asistent social comunitar,,-  în Primăria or. Anenii Noi, pe o perioada determinată.

Cerinţele faţă de candidat :

a ) Persoanele cu studii superioare în asistența socială,

b) Studenții care fac studii în domeniul asistenței sociale, la secția cu frecvență redusă,

(anul III),

       c ) Persoanele care au absolvit o instituție de învățămînt superior-pedagogie,

d )  Persoanele care au studii medii în medicină

 

Documentele necesare

1.       Curriculum Vitae

2.    Copia diplomei de studii

3.       Certificatul medical

4.       Copia carnetului de muncă

5.       Copia buletinului de identitate

6.       Cererea către DASPF Anenii Noi

Bibliografia

* Legea nr. 547 din 2003 cu privire la asistenţa socială

* Legislația în  domeniul social, (Legea 133-XVI din 13.06.2008 cu privire la ajutorul social și

   Legea 140 din 14.06.2013 privind protecția specială a copiilor aflați în situații de risc și a copiilor separați de părinți ),

* Codul Muncii al RM

După informaţii necesare de adresat la Direcţia Asistenţă Socială, Tineret şi Protrcţia Familiei Anenii Noi,  or. Anenii Noi, str. Piaţa 31 August, 4 , et. 1 biroul 113 . , tel 0265 23963, 068611315,

Depunerea dosarelor la data de    28 mai 2018   până la data de     8 iunie  2018.

Responsabil de colectarea dosarelor Munteanu Ira, sef serviciu asistenţi sociali comunitari

 

 

 

Published in Actual


Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe lângă Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova a desfășurat la Anenii Noi un seminar de instruire și informare cu genericul: ”Democrația contează – participă!”.
Activitatea, desfășurată în sala mare a consiliului raional Anenii Noi, a reunit persoane interesate de schimbările produse anul trecut în sistemul electoral al republicii, cu referire la introducerea votului mixt. Audiența aflat că raionul nostru, cu excepția satului Hîrbovăț, formează circumscripția electorală 34, care va da în viitorul parlament un deputat.
Per ansamblu, potrivit organizatorilor seminarului, în Republica Moldova sunt formate prin lege 51 de circumscripții, inclusiv 2 pentru cetățenii din Transnistria și 3 pentru diaspora.
Au fost adresate întrebări practice referitoare la procedura de vot, de organizare a procesului electoral, întrebări la care reprezentanții Centrului de instruire au răspuns cu maximă competență.
Octavian Zelinski

Published in Evenimente

Președintele raionului Anenii Noi a semnat ieri, 22 mai, un nou acord de finanțare nerambursabilă în beneficiul raionului. Ne referim la un acord în valoare de 20 mii de euro (circa 400 mii de lei moldovenești) , care vor fi oferiți de Consiliul județean Vaslui pentru amenajarea intrării în Unitatea primiri urgențe a spitalului raional și pentru achiziționarea unei ambulanțe dotate. 
În urma implementării proiectului la intrarea în spital va fi construită o copertină, iar asfaltul vechi va fi înlocuit cu un pavaj nou și modern (în imagini prezentăm și schița de proiect). Cât despre ambulanță, ea va fi una modernă și incomparabil mai bine dotată decât unitățile aflate acum la bilanțul serviciului raional medicină urgentă.
Potrivit președintelui raionului, dlui Alexandru Barbăroșie, acest proiect denotă atitudinea frățească din partea conducerii și consilierilor județeni din Vaslui, județ cu care raionul Anenii Noi a semnat în luna ianuarie curent un acord de parteneriat. De asemenea, domnia sa a menționat că acest proiect va contribui la creșterea nivelului serviciilor medicale prestate în raion.
Procedural, consiliul raional Anenii Noi urmează să implementeze proiectul din surse proprii, să raporteze finanțatorului despre cheltuirea corectă a banilor, să realizeze un audit independent, după care partea română va transfera integral suma de 20000 de euro pe conturile executivului raional. Proiectul date este al doilea acord de finanțare nerambursabilă semnat de administrația raională, după cel cu Consiliul județean Giurgiu, în valoare de cca. 280 mii de lei.

Octavian Zelinski
 
Published in Economic


A fost disputată finala cupei președintelui raionului la fotbal, ediția 2018. Sute de spectatori au venit pe stadionul din Anenii Noi pentru a-și susține echipele favorite finaliste:”Goleador” din Bulboaca și ”Speranța” din satul Roșcani. În urma unui meci tensionat, cu nervi și traume, cu scorul de 7:6, la lovituri de departajare, a învins echipa din Bulboaca (după scorul de 1:1 pe finalul timpului de bază și după 2 reprize de prelungiri). Câștigătorii (în prima imagine), dar și adversarii, au primit diplome, medalii și cupe din partea președintelui raionului.
De notat că echipa din Bulboaca câștigă Cupa președintelui a patra oară.
O. Zelinski, adevarul.pro

Published in Evenimente


Tradiţional în luna mai, în raionul Anenii Noi se desfăşoară spartachiada primăriilor. În anul curent la 19 mai pe stadionul din Todirești au concurat sportivi amatori din 9 primării (mai puține decât în alți ani).
După alinierea generală a participanţilor spartachiadei, cu mesaje de salut sportivilor li s-au adresat preşedintele raionului Alexandru Barbăroşie şi alte oficialităţi.
Declarând deschisă spartachiada raională 2018, preşedintele raionului le-a urat participanţilor succese.
Competiţiile au continuat până seara.
Minifotbalul, voleiul feminin şi masculin, ştafeta 8*100 metri, tenisul de masă, jocul de dame, ridicarea greutăţii, tragerea otgonului, crosul și tradiționala trântă au constituit deliciul numerosului public spectator. Colaboratorii poliţiei, ai poliţiei rutiere, angajaţii din comerţ şi medicină au acordat un ajutor însemnat în desfăşurarea competiţiei sportive.
A venit vremea totalurilor. Clasamentul final al echipelor a fost următorul:
Locul 1 – Mereni (al patrulea an consecutiv)
Locul 2 - Șerpeni
Locul 3 - Chetrosu
Trebuie să menţionăm faptul că reprezentanţii acestei localităţi au desfăşurat o mare activitate de pregătire în vederea participării la spartachiadă.
Cîştigătorii în fiecare probă sportivă din cadrul spartachiadei au fost premiaţi cu cupe, diplome şi premii băneşti. Echipele care s-au clasat pe locurile II – III au primit diplome şi premii băneşti.
V. Bogovic, specialist în problemele sportului

Published in Evenimente


O autospecială de toată frumusețea a fost oferită de ministerul de interne echipei de pompieri și salvatori de la Mereni. Într-o atmosferă solemnă, pe piața principală a orașului Anenii Noi, ministrul de interne Alexandru Jizdan a înmânat doamnei primar de Mereni cheile autospecialei.
Potrivit doamnei primar Ludmila Colesnic-Gore mașina dată este mai mult decât binevenită pompierilor din sat.
Autospeciala a fost oferită de donatori europeni și va servi pompierilor voluntari din Mereni în activitatea lor grea. Punctul de pompieri din Mereni a fost inaugurat anul trecut.
Octavian Zelinski

Published in Evenimente
Monday, 28 May 2018 09:37

Contabilitatea pe înțelesul tuturor


Secția economie a consiliului raional Anenii Noi, în parteneriat cu organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a organizat timp de 2 zile cursuri de contabilitate pentru agenții economici din raion.
Cei circa 30 de reprezentanți ai firmelor prezente au căpătat cunoștințe noi referitoare la noua lege a contabilității, la modificările în planurile naționale de conturi contabile, la procedura de ținere a evidenței contabile, a inventarierii, etc.
Pe final cu toții au beneficiat de certificate de absolvire.
Octavian Zelinski

Published in Evenimente
Monday, 28 May 2018 09:25

Gala olimpicilor 2018


Direcţia raională educaţie Anenii Noi a menţionat ieri cei mai buni elevi, laureaţi ai olimpiadelor pe discipline. Ceremonia, desfăşurată în sala mare a consiliului raional, a fost onorată cu prezenţa de preşedintele raionului, Alexandru Barbăroşie, care a felicitat laureaţii şi pedagogii care i-au pregătit.
Iată câștigătorii, pe secțiuni:
1. Loturile olimpice ale instituțiilor de învățământ secundar:
Locul Treapta liceală
I Liceul M. Eminescu Anenii Noi
II Liceul Varniţa
III Liceul A. Straistă Anenii Noi și Liceul A. Puşkin Anenii Noi
IV Liceul E.Nicula Mereni
Treapta gimnazială
I Liceul M. Eminescu Anenii Noi
II Nu se conferă
III Liceul Varniţa și Liceul A. Puşkin Anenii Noi
IV Liceul E. Nicula Mereni

2. Cadrele didactice pentru profesionalism și perseverență în lucrul cu elevii dotați, laureați ai concursurilor raionale la disciplinele școlare, ediția 2018:
REVENIM CU DETALII
3. Elevii participanți la Maratonului intelectual „Gala Laureaţilor - 2018”:

Published in Cultură/Educaţie

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL ”Golden Piglet”, SA „Romadon", SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie SA „Agrovin Bulboaca", CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SA „Dionysos Mereni",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din-Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune Serghei Rapcea, preşedintele raionului Anenii Noi

Calendar

« May 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]