User Registration

or Cancel
Ora: 12:07


Un grup de experți olandezi se află timp de câteva zile în raionul Anenii Noi pentru a acorda asistență primăriilor și consiliului raional în vederea soluționării problemei gestiunii deșeurilor.
Experții reprezintă câteva asociații și companii, care, în cadrul proiectului Uniunii Europene CONNECT asigură expertiză țării noastre în domeniul sus-menționat. Prezența lor la Anenii Noi se datorează parteneriatului stabilit între grupul de acțiune locală ”Serpentina Nistrului” (format din câteva sate din raion) și consiliul raional.
Experții au vizitat consiliul raional, s-aui familiarizat cu situația de la poligonul de deșeuri de la Crețoaia, alte întreprinderi specializate în gestiunea deșeurilor, oferind consultanță și căutând soluții financiare pentru rezolvarea problemelor. Au fost discutat și proiecte concrete, care ar putea ameliora situația la acest capitol în raion.
În contextul acestei colaborări, dna Rodica Russu, primar de Telița, a menționat că acest proiect are drept scop anume identificarea unor soluții eficiente ca și cost-calitate pentru a rezolva problema colectării, trierii și stocării deșeurilor menajere.
Și secretarul consiliului raional, dl Petru Boicu, a menționat că instituția va susține primăriile la acest capitol, în acest sens fiind deja înființată o întreprindere intercomunitară de gestiune a deșeurilor, având drept fondatori consiliul raional și majoritate primăriilor din raion

Published in Evenimente

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL ”Golden Piglet”, SA „Romadon", SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie SA „Agrovin Bulboaca", CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SA „Dionysos Mereni",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din-Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune Serghei Rapcea, preşedintele raionului Anenii Noi

Calendar

« September 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]