User Registration

or Cancel
Ora: 11:30


Un grup de experți olandezi se află timp de câteva zile în raionul Anenii Noi pentru a acorda asistență primăriilor și consiliului raional în vederea soluționării problemei gestiunii deșeurilor.
Experții reprezintă câteva asociații și companii, care, în cadrul proiectului Uniunii Europene CONNECT asigură expertiză țării noastre în domeniul sus-menționat. Prezența lor la Anenii Noi se datorează parteneriatului stabilit între grupul de acțiune locală ”Serpentina Nistrului” (format din câteva sate din raion) și consiliul raional.
Experții au vizitat consiliul raional, s-aui familiarizat cu situația de la poligonul de deșeuri de la Crețoaia, alte întreprinderi specializate în gestiunea deșeurilor, oferind consultanță și căutând soluții financiare pentru rezolvarea problemelor. Au fost discutat și proiecte concrete, care ar putea ameliora situația la acest capitol în raion.
În contextul acestei colaborări, dna Rodica Russu, primar de Telița, a menționat că acest proiect are drept scop anume identificarea unor soluții eficiente ca și cost-calitate pentru a rezolva problema colectării, trierii și stocării deșeurilor menajere.
Și secretarul consiliului raional, dl Petru Boicu, a menționat că instituția va susține primăriile la acest capitol, în acest sens fiind deja înființată o întreprindere intercomunitară de gestiune a deșeurilor, având drept fondatori consiliul raional și majoritate primăriilor din raion

Published in Evenimente

Preşedintele Raionului Anenii Noi

                                                                              

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială situată în centrul Republicii Moldova. 

    “Au trecut 74 de ani din ziua formării, iar prezentul aduce cu sine transformări majore. Fiecare cetăţean îşi ,realizează potenţialul său în serviciul societăţii şi are rolul său în dezvoltarea raionului“ 

     Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SA„Romadon", SRL „Meteor", SA„Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinifi-caţie SA„Agrovin Bulboaca", CAP „Basarabia", SA „Dionysos Me-reni",  un loc deosebit îl ocupă UNIVER-SALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din-Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşească".

    La originea succeselor obţinute totdeauna s-a aflat administraţia publică locală prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul, ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

  Cu înalta consideraţiune Barbăroşie Alexandru preşedintele raionului Anenii Noi.

Calendar

« September 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]