User Registration

or Cancel
Ora: 11:44
 


Cu prilejul celei de-a 27-a aniversari de la adoptarea Declaraţiei de Independenţă, la Anenii Noi a avut loc, tradiţional, o ceremonie de depunere de flori. Prilej cu care, oficialităţi raionale şi orăşeneşti, manageri de instituţii şi servicii publice, funcţionari, oameni de cultură, politişti şi veterani, au depus flori la monumentul lui Stefan Cel Mare şi Sfânt. Nu înainte de a onora simbolurile de stat, de a păstra un minutde reculegere în memoria celor căzuţi pe câmpul de luptă şi de a adresa mesaje de felicitare Ţării şi Neamului.
Tradiţional au răsunat şi discursuri patriotice, în calitate de oratori fiind vicepreşedinta raionului - Natalia Procopii-Scobioală, primarul oraşului - Veaceslav Bondar, consilieri raionali. Fiecare în parte s-au referit la importanţa de a trăi într-o ţară liberă şi independentă, de a promova valorile naţionale, de a contribui la bunăstarea ţării, dar şi la necesitatea de a ne implica mult mai mult în calitatea noastră de cetăţeni în procesul de valorificare a spiritului patriotic.
De asemenea, în centrul oraşului au răsunat şi melodii patriotice – toate în interpretarea artiştilor Casei Raionale de Cultură.


În baza surselor on-line

 

Published in Evenimente


Ladata de 24 august 2018, la Anenii Noi s-a desfășurat Conferința pedagogică cu genericul "Împreună pentru educație de calitate". 
Prezenți la eveniment au fost dl Alexandru Barbăroșie, președintele raionului, dna Natalia Procopii-Scobioală, vicepreședintele raionului, dna Natalia Grîu, specialist principal Direcția învățământ general a Ministerului educației, dar și primari, cadre didactice, manageri, elevi și părinți.
Cu toții au vorbit despre importanța educației de calitate în societate, dar și despre problemele cu care se confruntă sistemul: lipsa cadrelor, scăderea numărului elevilor, închiderea școlilor, etc.
A domnit, totuși, o atmosferă pozitivă, plină de speranțe.


Cor. nostru

Published in Cultură/Educaţie

Preşedintele Raionului Anenii Noi

                                                                              

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială situată în centrul Republicii Moldova. 

    “Au trecut 74 de ani din ziua formării, iar prezentul aduce cu sine transformări majore. Fiecare cetăţean îşi ,realizează potenţialul său în serviciul societăţii şi are rolul său în dezvoltarea raionului“ 

     Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SA„Romadon", SRL „Meteor", SA„Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinifi-caţie SA„Agrovin Bulboaca", CAP „Basarabia", SA „Dionysos Me-reni",  un loc deosebit îl ocupă UNIVER-SALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din-Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşească".

    La originea succeselor obţinute totdeauna s-a aflat administraţia publică locală prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul, ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

  Cu înalta consideraţiune Barbăroşie Alexandru preşedintele raionului Anenii Noi.

Calendar

« September 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]