User Registration

or Cancel
Ora: 1:52

La data de 29 noiembrie, în sala de ședințe a Consiliului raional Anenii Noi, a avut loc întâlnirea administrației raionului cu reprezentanții autorităților publice locale de nivelul I: primari şi secretari ai consiliilor locale.
Președintele raionului Anenii Noi, dl Ion VICOL, a deschis ședința cu un mesaj de salut. De asemenea oaspeţii au fost salutaţi de vicepreşedinţii raionului - dl Octavian Zelinski și dl Valentin Brinişter.
La primul subiect din agendă, cu privire la pregătirea şi repartizarea tehnicii inginereşti speciale pentru intervenţii în caz de apariţie a situaţiilor excepţionale caracteristice perioadei de iarnă, a prezentat informație dl Valeriu JIZDAN, şef secţia construcţii . Informația a fost suplinită de vicepreşedinte raionului pe domeniul economic cât şi de dl Sergiu Mihailov, şef Serviciul Prevenţie.
Despre măsurile de prevenire a incendiilor pe perioada de iarnă în sectorul locativ a vorbit dl Vitalie CEBAN, şef al Secţiei Situaţii Excepţionale .
Cu o informație utilă despre metodele de soluţionare a situaţiilor din domeniul sanitar-veterinar au venit domnul Petru Andronic, şef Subdiviziunea Teritorială pentru Siguranţa Alimentelor şi doamna Liliana Schidu, inspector principal .
În continuare, doamna Cristina Boicu, şefă a Direcţiei Finanţe a adus la cunoştinţa edililor momentele cele mai importante ce ţin de managementul Finanţelor publice, în special a procesului de elaborare şi aprobare a bugetului local.
De asemenea, au fost prezentate spre informare și alte subiecte actuale, s-a dat răspuns și la întrebările parvenite.
Secretarii Consiliilor locale şi-au continuat activitatea în cadrul unui seminar de instruire şi informare în vederea asigurării funcționării Registrului de Stat al Actelor locale , aplicarea prevederilor Legii nr. 133 din 08.07.2011 privind protecţia datelor cu caracter personal, precum şi tehnici de redactare a actelor administrative emise de autorităţile locale. Seminarul a fost condus de către secretarul Consiliului raional dl Petru Boicu.

 

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, mulţime, camera de zi şi interior

Published in Evenimente

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« December 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]