User Registration

or Cancel
Ora: 9:30


Primăvara a adus nu doar soare și flori, dar și un suflu nou de speranță în sufletele viitoarelor mame și a celor muguri – copiii, care urmează să înflorească în familiile locuitorilor din raionul Anenii Noi.
Pentru prima data, una din Secțiile Spitalului raional Anenii Noi a fost renovată totalmente și dotată cu echipament modern. Acest fapt se datorează alocației financiare a Consiliului raional Anenii Noi (valoarea investiției fiind de 1200 mii lei) și a perseverenței Președintelui raionului dl Serghei Rapcea, dar și echipei ce a fost implicată la realizarea acestui proiect, antreprenorul ce a executat lucrările de renovare, Secția Construcții a Aparatului Președintelui raionuluiși a personalului medical din această instituție.
La deschiderea Secției de maternitate după renovare au asistat: conducerea raionului Anenii Noi, consilierii raionali, angajații instituției medico-sanitare, viitoarele mămici . La eveniment a fost prezent dl Alexandru Jizdan, deputat în Parlamentul R.Moldova, recent ales pe circumscripția Anenii Noi.
Toți cei prezenți au avut posibilitatea personal să aprecieze calitatea lucrărilor și nivelul înalt al condițiilor create, având un motiv în plus ca în viitor toți copii din raionul Anenii Noi să e nască în această Secție.

 

Published in Social

La data de 21 martie 2019 Președintele raionului dl Sergiu Rapcea a inspectat calitatea lucrărilor transonului de drum. La fel au fost monitorizate etapele în desfășurare a lucrărilor la traseul de bază. Datorită asigurării unei alternative pentru circulația cetățenilor locuitorii satului s-au declarat foarte mulțumiți.

Published in Social

 În cadrul unei vizite de informare asupra situației din localitățile raionului dl Sergiu Rapcea a discutat cu Primarul satului Șerpeni dna Elena Nicolaev, care și-a împărtășit din experiența implementării etapei a doua a proiectului de modernizare a infrastructurii fizice din localitate. Pe moment sunt în plină desfășurare lucrările de amenajare a zonei de agrement, amplasată în centrul localității, pe malul râului Nistru. Un proiect de dezvoltare a condițiilor de agrement pentru locuitorii satului și oaspeții acestuia, datorită amplasării sălii de sport în preajmă, locația tinde să devină una de interes raional. Efectuarea lucrărilor a fost posibilă grație proiectului finanțate de FISM și KFW cu contribuția administrației locale.

Published in Social

 Grație suportului Ministrului Afacerilor Interne al RM și susținerii dlui Ministru Alexandru Jizdan, una din clădirile neutilizate din satul Șerpeni va găzdui activitatea polițienească din zona de nord-est a raionului. Despre calitatea lucrărilor și etapa de realizare a acestora a fost informat Președintele raionului dl Sergiu Rapcea în cadrul unei vizite în comun cu Primarul satului Șerpeni dna Elena NIcolaev.

Published in Social

Lucrările de construcție a traseului național care traversează satul Speia sunt în plină desfășurare. Acest proiect de importanță regională este consecvent implementat la cel mai înalt nivel de calitate. Despre mersul lucrărilor și atitudinea locuitorilor s-a informat Președintele raionului dl Sergiu Rapcea. Deoarece perioada caldă se apropie, odată cu aceasta crește exponențial volumul de nisip transportat de la extracțiile din zonă. Un drum de calitate este o doleanță comună a locuitorilor și a transportatorilor.

 

Published in Social


La data de 04.04.2019 a avut loc deschiderea oficială a farmaciei din satul Delacău. Acest obectiv important care a fost stabilit de administrația raionului Anenii Noi, anunțat de Președintele raionului dl Sergiu Rapcea, a ajuns la faza de implementare. Conform promisiunilor enunțate anterior de administrația raionului, în termen de 2-3 luni în fiecare localitate din raionul nostru va funcționa câte o farmacie, respectiv urmează a fi deschise în localitățile unde sunt lipsă. Despre acest fapt astăzi sau convins locuitorii satului Delacău, unde a fost deschis primul local. La manifestare au asistat locuitori ai satului Delacău, care au avut posibilitatea să facă și primele achiziții.

 

Published in Social

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« April 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]