User Registration

or Cancel
Ora: 3:15


Direcția educație Anenii Noi a semnat un acord de parteneriat cu Inspectoratul școlar județean Arad. Evenimentul a avut loc în contextul concursului internațional de creație literară și plastică ”Mai aproape de Eminescu”, organizat de școala gimnazială ”M. Eminescu” din Arad.
Acordul prevede organizarea de activități comune, concursuri și schimburi de experiență.
În același context – al parteneriatelor europene - se înscriu și negocierile desfășurate de conducerea Consiliului raional Anenii Noi cu administrațiile județului și primăriei Arad, în vederea semnării unor acorduri de parteneriat. În această ordine de idei au avut loc discuții productive cu dl vicepreședinte al Consiliului județean Arad, Răzvan Cadar, dar și cu responsabili ai primăriei Arad.
Potrivit vicepreședintelui raionului Anenii Noi, Octavian Zelinski (responsabil de realizarea acestor parteneriate), în luna februarie Consiliul raional Anenii noi va aproba deciziile privind inițierea acestor parteneriate, urmând ca (pentru că asta e procedura), aceste decizii să fie remise partenerilor de la Arad pentru a le aproba la rândul lor și a le aviza pozitiv la ministerele de resort de la București.
Reamintim că în prezent Consiliul raional Anenii Noi a semnat acorduri de parteneriat cu 4 consilii județene din România – Giurgiu, Vaslui, Neamț și Galați, acordurile materializându-se cu proiecte importante (reparația maternității, reparația intrării în spital, achiziția unei ambulanțe, dotarea cu instrumente și costume populare a fanfarei din Hîrbovăț și a ansamblului ”Strămoșeasca” – în valoare totală de peste 2,6 milioane de lei moldovenești).

Published in Cultură/Educaţie

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« January 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]