User Registration

or Cancel
Ora: 1:49

În perioada 13-16 februarie la MOLDEXPO are loc ediția curentă a expoziției naționale de promovare a turismului ”TOURISM. LEISURE. HOTELS”.
Grație implicării personale a președintelui, dlui Ion Vicol raionul Anenii Noi participă în premieră la eveniment, cu 7 producători de articole meșteșugărești, alimentare, dar și cu mândria turistică a raionului - vinăria CASTEL MIMI.
Ca și în cazul expoziției ”Fabricat în Moldova” autoritățile raionale au achitat standul producătorilor noștri.
Le urăm succes celor ce ne reprezintă la expoziție, iar noi, conducerea raionului, vom încerca să îi susținem și în anii următori pe cei ce pot contribui la dezvoltarea turismului în raion.
Cu prilejul expoziției a fost editat și un catalog turistic în limbile română și engleză, iar raionul nostru a fost inclus cu o prezentare în cadrul publicației.

Published in Evenimente

La data de 12.02.2020 în incinta Casei Raionale de Cultură Anenii Noi, a avut loc ședința de lucru cu angajații din domeniul culturii: directorii caselor de cultură si căminelor culturale, bibliotecilor publice, muzeelor și școlilor de arte, conducătorii colectivelor cu titlu "Model", responsabilii de patrimoniul cultural național. La ședință au fost invitați demnitarii de stat din Consiliul Raional si primarii raionului. Șeful Secției Cultură și Turism, dl Vasile Moroșanu, împreună cu dna Ecaterina Rudacov, consultant superior, Direcția arte și industrii creative, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, au analizat activitatea Secției Cultură pentru anul 2019. S-au discutat problemele strigente și neajunsurile din domeniul de activitate ale angajaților culturii. S-a accentuat necesitatea păstrării tuturor colectivelor cu titlu "Model", s-au avizat colectivele noi care vor fi atestate in 2020. Dna Parascovia Codreanu, specialist principal în domeniul biblioteci, muzee, patrimoniu, Secția Cultură și Turism a Consiliului Raional Anenii Noi și dna Maria Trofimov, Director Biblioteca Publică Raională, au prezentat rezultatele activității pe domenii, s-au discutat problemele salarizării angajaților din instituțiile de cultură. Dl Octavian Zelinski, vicepreședintele raionului, a promis să susțină domeniul culturii în realizarea obiectivelor propuse.

Published in Cultură/Educaţie

La data de  13.02.2020  Direcţia Geodezie, Cartografie şi Geoinformatică în parteneriat cu Direcţia Relaţii Funciare şi Protecţia Solului au desfăşurat un  seminar de instruire cu  specialiştii din cadrul APl nivelul  I: inginerii cadastrali şi primarii din raion. Moderatorii seminarului au fost :dl Ion Dani, Şef Direcţia Geodezie, Cartografie şi Geoinformatică  și dl Viorel Lupu-Goriţa. Şef Direcţia Relaţii Funciare şi Protecţia Solului.

      Pe ordinea de zi a seminarului au fost incluse următoarele subiecte:

·        Infrastructura de date spaţiale, utilizarea datelor spaţiale , cadrul legal.

·        Consolidarea terenurilor agricole.

·        Programul de conservare şi sporire a fertilităţii solurilor.

·        Modificările aprobate  în politici publice din domeniul relaţiilor funciare.

       La finele instruirii au fost desfășurate dezbateri pe subiectele  cu care se confruntă APL de nivelul I în activitatea sa.

 

 

 

Published in Economic

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« February 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]