User Registration

or Cancel
Ora: 1:13
Monday, 22 June 2020 12:26

Purtăm ie cu mândrie !

Ai un costum popular, o ie, o cămașă tradițională, un bariz, o bondiță?
Atunci fii mândru și arată-ne cum știi să le porți în zile de Sărbători!
În perioada 22- 28 iunie, Secția Cultură și Turism a Consiliului Raional Anenii Noi lansează o Campanie de promovare a costumului tradițional în regim on-line, cu prilejul Zilei Naționale a Portului Popular- sărbătoare marcată an de an printr-o impresionantă Paradă a Portului Popular în cadrul evenimentului binecunoscut de către admiratorii de folclor: Festivalul Național ”La Nistru la Mărgioara” desfășurat în s. Gura- Bîcului.
În anul curent, vom înscrie încă o filă consacrată acestei sărbători, dar altfel… Haideți împreună să punem în valoare acest tezaur al națiunii, spre admirația tuturor!
Pentru a participa la această provocare, Vă îndemnăm să vă puneți ii și cămăși tradiționale oriunde nu v-ați afla, acasă sau la serviciu, imortalizați momentul și plasați imaginile foto în comentariile acestei postări cu mențiunea #eumaportpopular!
Astfel, cele mai frumoase și inspirate ținute vestimentare vor fi apreciate de un juriu select, iar ulterior această colecție fotografică va fi reunită întru-n volum cu genericul ”Raionul Anenii Noi- cu drag de tradiții”.
Haideţi să scoatem din lada cu zestre a neamului nostru veşmintele strămoşilor noştri şi să le purtăm cu mândrie și demnitate de neam!!!
IMPORTANT: pentru a participa la concurs e suficient să plasați o singură fotografie, fie individuală, fie în grup (pentru colective) . Acestea trebuie realizate în perioada 22-28 iunie - săptămâna de promovare a Portului Popular (imaginile de arhivă nu vor fi acceptate pentru concurs).
 
Published in Cultură/Educaţie

                                     Stimaţi colegi,

               

        Vă adresez cele mai calde şi sincere felicitări cu ocazia

  Zilei Funcţionarului public

      Această zi este un bun prilej de a-mi exprima  recunoştinţa

pentru munca asiduă şi devotament în executarea atribuţiilor de serviciu, de  a Vă mulțumi din suflet, pentru dedicație și responsabilitate în domeniul pe care îl profesați.

                         Vă doresc activitate rodnică,

         să rămâneți și pe viitor generatori de elan și verticalitate,  

                    model de vigoare și cutezanță,

      Vă urez sănătate, prosperitate, bunăstare, aspirații mari,

                    atât în plan profesional, cât și personal! 

       

 

Cu profund respect

Preşedintele raionului

Anenii Noi,                            Ion VICOL

 

 

Published in Evenimente

La 19 iunie, președintele raionului, Ion Vicol și vicepreședintele raionului, Octavian Zelinski, au participat la evenimentul organizat de administrația centrului raional de sănătate cu prilejul zilei profesionale a lucrătorului medical și farmacistului. 
Conducerea raionului a adresat felicitări și urări de bine, liniște, dar și cuvinte de apreciere în adresa medicilor.
A fost menționat faptul că în scurt timp, cu acordul consilierilor raionali, unii medici din instituțiile raionale de sănătate vor beneficia de mențiuni substanțiale, în baza listelor prezentate de administrațiile centrului de sănătate și spitalului raional.
Pe final câțiva medici și asistente medicale au primit diplome din partea ministerului de profil.

Published in Social

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« June 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]