User Registration

or Cancel
Ora: 4:00
Admin

Admin

La data de 21 martie 2019 Președintele raionului dl Sergiu Rapcea a inspectat calitatea lucrărilor transonului de drum. La fel au fost monitorizate etapele în desfășurare a lucrărilor la traseul de bază. Datorită asigurării unei alternative pentru circulația cetățenilor locuitorii satului s-au declarat foarte mulțumiți.

 În cadrul unei vizite de informare asupra situației din localitățile raionului dl Sergiu Rapcea a discutat cu Primarul satului Șerpeni dna Elena Nicolaev, care și-a împărtășit din experiența implementării etapei a doua a proiectului de modernizare a infrastructurii fizice din localitate. Pe moment sunt în plină desfășurare lucrările de amenajare a zonei de agrement, amplasată în centrul localității, pe malul râului Nistru. Un proiect de dezvoltare a condițiilor de agrement pentru locuitorii satului și oaspeții acestuia, datorită amplasării sălii de sport în preajmă, locația tinde să devină una de interes raional. Efectuarea lucrărilor a fost posibilă grație proiectului finanțate de FISM și KFW cu contribuția administrației locale.

 Grație suportului Ministrului Afacerilor Interne al RM și susținerii dlui Ministru Alexandru Jizdan, una din clădirile neutilizate din satul Șerpeni va găzdui activitatea polițienească din zona de nord-est a raionului. Despre calitatea lucrărilor și etapa de realizare a acestora a fost informat Președintele raionului dl Sergiu Rapcea în cadrul unei vizite în comun cu Primarul satului Șerpeni dna Elena NIcolaev.

Lucrările de construcție a traseului național care traversează satul Speia sunt în plină desfășurare. Acest proiect de importanță regională este consecvent implementat la cel mai înalt nivel de calitate. Despre mersul lucrărilor și atitudinea locuitorilor s-a informat Președintele raionului dl Sergiu Rapcea. Deoarece perioada caldă se apropie, odată cu aceasta crește exponențial volumul de nisip transportat de la extracțiile din zonă. Un drum de calitate este o doleanță comună a locuitorilor și a transportatorilor.

 


La data de 04.04.2019 a avut loc deschiderea oficială a farmaciei din satul Delacău. Acest obectiv important care a fost stabilit de administrația raionului Anenii Noi, anunțat de Președintele raionului dl Sergiu Rapcea, a ajuns la faza de implementare. Conform promisiunilor enunțate anterior de administrația raionului, în termen de 2-3 luni în fiecare localitate din raionul nostru va funcționa câte o farmacie, respectiv urmează a fi deschise în localitățile unde sunt lipsă. Despre acest fapt astăzi sau convins locuitorii satului Delacău, unde a fost deschis primul local. La manifestare au asistat locuitori ai satului Delacău, care au avut posibilitatea să facă și primele achiziții.

 


Baza tehnico- materială a SSE din Anenii Noi a fost completată cu o autospecială pentru intervenții la stingerea incendiilor și echipament special de protecție a personalului implicat la stingerea incediilor. Grație donației colegilor din Germania or. Moncheim, echipele de salvatori din Anenii Noi vor fi în siguranță în serviciu.
În cadrul discuțiilor,  administrația raionului a mulțumit reprezentanților din Germania pentru susținerea colegilor de breaslă din Anenii Noi.


În cadrul vizitei din 01.04.2019 a Președintelui raionului Anenii Noi, dl Serghei Rapcea la IP Școala Auxiliară Bulboaca, au fost consultate planurile de reabilitare a infrastructurii  învechite. În cadrul discuțiilor purtate cu directorul instituției dl Eugen Buruian, au fost identificate cele mai stringente probleme asupra cărora urmează a se interveni proiritar. S-a decis schimbarea acoperișului blocului alimentar și a ferestrelor acestuia, la fel schimbarea parțială a pavajului din curtea instituției.

După finalizarea lucrărilor de renovare a Secției Maternitate, ÎMSP Spitalul raional Anenii Noi, vineri, 5 aprilie 2019, ora 11:00 va avea loc deschiderea oficială.

Page 4 of 4

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL ”Golden Piglet”, SA „Romadon", SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie SA „Agrovin Bulboaca", CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SA „Dionysos Mereni",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din-Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune Serghei Rapcea, preşedintele raionului Anenii Noi

Calendar

« May 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]