User Registration

or Cancel
Ora: 12:18
Info

Info


Președintele raionului Anenii Noi a semnat ieri, 22 mai, un nou acord de finanțare nerambursabilă în beneficiul raionului. Ne referim la un acord în valoare de 20 mii de euro (circa 400 mii de lei moldovenești) , care vor fi oferiți de Consiliul județean Vaslui pentru amenajarea intrării în Unitatea primiri urgențe a spitalului raional și pentru achiziționarea unei ambulanțe dotate. 
În urma implementării proiectului la intrarea în spital va fi construită o copertină, iar asfaltul vechi va fi înlocuit cu un pavaj nou și modern (în imagini prezentăm și schița de proiect). Cât despre ambulanță, ea va fi una modernă și incomparabil mai bine dotată decât unitățile aflate acum la bilanțul serviciului raional medicină urgentă.
Potrivit președintelui raionului, dlui Alexandru Barbăroșie, acest proiect denotă atitudinea frățească din partea conducerii și consilierilor județeni din Vaslui, județ cu care raionul Anenii Noi a semnat în luna ianuarie curent un acord de parteneriat. De asemenea, domnia sa a menționat că acest proiect va contribui la creșterea nivelului serviciilor medicale prestate în raion.
Procedural, consiliul raional Anenii Noi urmează să implementeze proiectul din surse proprii, să raporteze finanțatorului despre cheltuirea corectă a banilor, să realizeze un audit independent, după care partea română va transfera integral suma de 20000 de euro pe conturile executivului raional. Proiectul date este al doilea acord de finanțare nerambursabilă semnat de administrația raională, după cel cu Consiliul județean Giurgiu, în valoare de cca. 280 mii de lei.

Octavian Zelinski
 


A fost disputată finala cupei președintelui raionului la fotbal, ediția 2018. Sute de spectatori au venit pe stadionul din Anenii Noi pentru a-și susține echipele favorite finaliste:”Goleador” din Bulboaca și ”Speranța” din satul Roșcani. În urma unui meci tensionat, cu nervi și traume, cu scorul de 7:6, la lovituri de departajare, a învins echipa din Bulboaca (după scorul de 1:1 pe finalul timpului de bază și după 2 reprize de prelungiri). Câștigătorii (în prima imagine), dar și adversarii, au primit diplome, medalii și cupe din partea președintelui raionului.
De notat că echipa din Bulboaca câștigă Cupa președintelui a patra oară.
O. Zelinski, adevarul.pro


Tradiţional în luna mai, în raionul Anenii Noi se desfăşoară spartachiada primăriilor. În anul curent la 19 mai pe stadionul din Todirești au concurat sportivi amatori din 9 primării (mai puține decât în alți ani).
După alinierea generală a participanţilor spartachiadei, cu mesaje de salut sportivilor li s-au adresat preşedintele raionului Alexandru Barbăroşie şi alte oficialităţi.
Declarând deschisă spartachiada raională 2018, preşedintele raionului le-a urat participanţilor succese.
Competiţiile au continuat până seara.
Minifotbalul, voleiul feminin şi masculin, ştafeta 8*100 metri, tenisul de masă, jocul de dame, ridicarea greutăţii, tragerea otgonului, crosul și tradiționala trântă au constituit deliciul numerosului public spectator. Colaboratorii poliţiei, ai poliţiei rutiere, angajaţii din comerţ şi medicină au acordat un ajutor însemnat în desfăşurarea competiţiei sportive.
A venit vremea totalurilor. Clasamentul final al echipelor a fost următorul:
Locul 1 – Mereni (al patrulea an consecutiv)
Locul 2 - Șerpeni
Locul 3 - Chetrosu
Trebuie să menţionăm faptul că reprezentanţii acestei localităţi au desfăşurat o mare activitate de pregătire în vederea participării la spartachiadă.
Cîştigătorii în fiecare probă sportivă din cadrul spartachiadei au fost premiaţi cu cupe, diplome şi premii băneşti. Echipele care s-au clasat pe locurile II – III au primit diplome şi premii băneşti.
V. Bogovic, specialist în problemele sportului


O autospecială de toată frumusețea a fost oferită de ministerul de interne echipei de pompieri și salvatori de la Mereni. Într-o atmosferă solemnă, pe piața principală a orașului Anenii Noi, ministrul de interne Alexandru Jizdan a înmânat doamnei primar de Mereni cheile autospecialei.
Potrivit doamnei primar Ludmila Colesnic-Gore mașina dată este mai mult decât binevenită pompierilor din sat.
Autospeciala a fost oferită de donatori europeni și va servi pompierilor voluntari din Mereni în activitatea lor grea. Punctul de pompieri din Mereni a fost inaugurat anul trecut.
Octavian Zelinski

Contabilitatea pe înțelesul tuturor

Monday, 28 May 2018 09:37


Secția economie a consiliului raional Anenii Noi, în parteneriat cu organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a organizat timp de 2 zile cursuri de contabilitate pentru agenții economici din raion.
Cei circa 30 de reprezentanți ai firmelor prezente au căpătat cunoștințe noi referitoare la noua lege a contabilității, la modificările în planurile naționale de conturi contabile, la procedura de ținere a evidenței contabile, a inventarierii, etc.
Pe final cu toții au beneficiat de certificate de absolvire.
Octavian Zelinski

Gala olimpicilor 2018

Monday, 28 May 2018 09:25


Direcţia raională educaţie Anenii Noi a menţionat ieri cei mai buni elevi, laureaţi ai olimpiadelor pe discipline. Ceremonia, desfăşurată în sala mare a consiliului raional, a fost onorată cu prezenţa de preşedintele raionului, Alexandru Barbăroşie, care a felicitat laureaţii şi pedagogii care i-au pregătit.
Iată câștigătorii, pe secțiuni:
1. Loturile olimpice ale instituțiilor de învățământ secundar:
Locul Treapta liceală
I Liceul M. Eminescu Anenii Noi
II Liceul Varniţa
III Liceul A. Straistă Anenii Noi și Liceul A. Puşkin Anenii Noi
IV Liceul E.Nicula Mereni
Treapta gimnazială
I Liceul M. Eminescu Anenii Noi
II Nu se conferă
III Liceul Varniţa și Liceul A. Puşkin Anenii Noi
IV Liceul E. Nicula Mereni

2. Cadrele didactice pentru profesionalism și perseverență în lucrul cu elevii dotați, laureați ai concursurilor raionale la disciplinele școlare, ediția 2018:
REVENIM CU DETALII
3. Elevii participanți la Maratonului intelectual „Gala Laureaţilor - 2018”:

La Biblioteca Publică Raională Anenii Noi, pe 14 aprilie, s-a desfăşurat cea de-a XXVIII- a ediție a concursului literar dedicatăscriitorului român Ioan Slavici.
La concurs au participat 19 elevi, care și-au demonstrat cunoștințele în cadrul a 2 probe:

Proba I - proba scrisă în două variante, fiecare participant a răspuns la 8 întrebări timp de 20 minute.
Proba II- proba orală, fiecare concurent a răspuns la 3 întrebări din viața și opera scriitorului român Ioan Slavici.
Cunoștințele participanților au fost apreciate de un juriu competent, care a stabilit următoarele rezultate. Dintre cei 19 elevi prezenți au fost menționați cu diplome de participare activă următorii:
Ivanov Daniela – cl XI, Liceul Teoretic „M. Eminescu”, locul I
Haritonenco Tatiana – cl X, Liceul Teoretic s.Varniţa ,locul I
Șipitca Cătălina – cl IX, Gimnaziul s Gura Bîcului , locul II
Avxentiev Loredana – cl IX, Gimnaziul s. Merenii Noi , locul II
Gorgan Elena – cl X, Liceul Teoretic „ Olimp” s. Puhăceni, locul III
Boenciuc Irina – cl X, Gimnaziul s. Botnăreşti, locul III
Deținătorii locului I , vor reprezenta raionul la etapa republicană. Elevii au fost menționați cu premii băneşti, diplome şi menţiuni. Mulțumim tuturor pentru colaborare.
#nevedemlabiblioteca

Campionatul național de off-road

Wednesday, 16 May 2018 08:21

 

 Campionatul național de off-road, organizat a doua oară la Anenii Noi cu susținerea Consiliului raional. Organizator: Federația TERRA VALAHIA

 

 

Page 17 of 61

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« February 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]