User Registration

or Cancel
Ora: 4:04
Info

Info

Eveniment în premieră s-a desfășurat la Castel MIMI în cadrul Proiectului de Competivitate din Moldova.
Cu suportul autorităților publice din raion un grup de agenți economici cu specific de activitate în domeniul turismului au fost instruiți. Prezentările au fost focusate pe potențialul de dezvoltare a regiunii și soluțiile pentru dezvoltarea domeniului.
Activitatea a fost apreciată de participanți ca o undă verde pentru valorificarea potențialului turistic local la nivel atât național, cât și internațional.

 

CANDIDEAZĂ! FII TU SCHIMBAREA!

Friday, 30 November 2018 10:23

Promovarea principiului egalităţii genurilor este o temă des abordată în ultimii ani. 
Acest subiect a fost discutat ieri, 28 noiembrie, în cadrul mesei rotunde, cu participarea doamnelor candidate la alegerile locale – 2019, membre ale partidelor politice, reprezentante ale administrațiilor locale din raion - primare și consiliere, reprezentante ale societății civile din domeniul egalității de gen.
Evenimentul a avut drept scop sensibilizarea, încurajarea și atragerea femeilor din raion în competiția pentru mandatul alesului local prin dezbaterile publice asupra importanței și necesității accederii femeilor la guvernare.
„Tendința de a susține femeia în promovarea acesteia în cariera sa politică și profesională este promovată din ce în ce mai mult astăzi, în administrațiile publice locale nivel I si II, unde avem prezente doamne și domnișoare... mai mult ca atât, rezultatele activității dumnealor sunt de lăudat”, declarat președintele raionului Serghei Rapcea cu referire al acest eveniment.
Dialogul s-a axat pe:
- Angajamentele asumate de Republica Moldova – bază legislativă de încurajare și susținere a femeilor pentru accederea la guvernare;
- Prezentarea constatărilor cu referire la promovarea femeilor în funcții de decizie, identificate în rezultatul desfășurării meselor rotunde cu participarea liderilor și a reprezentanților/telor partidelor politice din raion;
- Mandatul alesului local la feminin;
- Prezentarea experienței și a bunelor practici
În perioada 20-30 noiembrie 2018 în 15 centre raionale CPF 50/50 organizează dezbateri publice cu referire la importanța și necesitatea accederii femeilor la guvernare.
Activitatea are loc în parteneriat cu A.O. Gender – Centru și face parte din Proiectul ”Participare echilibrată în procesul de luare a deciziilor ” în cadrul Acordului de cooperare în bază de proiecte cu UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor), finanțat de Guvernul Suediei și UN Women. 
Cor. nostru

 

Oaspeți dragi de la Consiliul județean Vaslui în vizită la Spitalul raional Anenii Noi pentru a verifica starera lucrărilor la proiectul finanțat de reabilitare a intrării în unitatea primiri urgente și de achiziție a unei ambulanțe!

Incluziunea socială discutată la Anenii Noi

Tuesday, 27 November 2018 07:26

În contextul inițiativei Oficiului Teritorial de Informare Leova al Parlamentului, s-a desfășurat masa rotundă cu genericul ”Incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități, experiența raionului Anenii Noi: Aspecte multidisciplinare ale fenomenului”
Sesiunea a fost moderată de dna Valentina Buliga, Președintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și protecția familiei, care în alocuțiunea sa a remarcat realizările în domeniu, atît la nivel național cît și local, fiind abordate la fel și deficiențele care sunt în raionul Anenii Noi.
În cadrul discuțiilor purtate cu reprezentanții APL I, instituții de profil, persoane cu dizabilități prezenți la discuții, Președintele raionului dl Serghei Rapcea, a abordat mai multe probleme vis a vis de acest domeniu.
La finalul vizitei dna deputat a vizitat Centrul de reabilitare și integrare socială din Anenii Noi, unde au fost abordate problemele cu care se confruntă și căile de soluționare de comun cu administrația raională.

Consiliul raional Anenii Noi.

 

www.facebook.com/ParliamentRM/videos/200552804190717/UzpfSTY5ODg1MjYxMDMwNDI4Mzo5OTY1MzY5MzcyMDI1MTQ/


La inițiativa Președintelui raionului Anenii Noi dl Serghei Rapcea în sala mică a consiliului a avut loc întrunirea medicilor de familie cu raprezentantul Ministrului Sănătății dna Tatiana Zatîc șefa Direcției Asistență Medicală Primară, Urgentă și Comunitară.
În cadrul ședinței a fost expus conceptul asigurării cu servicii medicale cetățenii, în contextul reformării asistenței medicale primare și deschiderea autorităților centrale de a motiva medicii de familie să desfășoare activitatea conform noilor practici.
În schimbul de întrebări răspunsuri care a urmat au fost clarificate toate aspectele ce țin de implementarea cu succes a reformei astfel ca să poată beneficia de ea cetățenii.

 

Campionii la fotbal au devenit cunoscuți

Monday, 26 November 2018 07:21

Campionatul raional de fotbal și-a desemnat campionii. Meciurile finale au avut loc azi, pe stadionul raional din Anenii Noi.
Astfel, echipa ”Goleador” din Bulboaca a devenit campioană a raionului în divizia ”A”, devansând echipele din Sângera și Puhăceni, care s-au clasat, respectiv pe locurile II și III.
În divizia ”B” campioană a devenit echipa ”Anina” din Anenii Noi, urmată de echipele din Telița și Chirca.
Tradițional, cupele, medaliile și diplomele au fost înmânate de președintele raionului, dl Sergiu Rapcea și de președintele federației raionale de profil, dl Vladimir Vizdoagă.
Președintele raionului a anunțat că în anul 2019 stadionul raional va fi completat cu un teren artificial de fotbal, dar și cu iluminat nocturn pentru o mai bună desfășurare a meciurilor sportive.
Octavian Zelinski

Administrația Consiliului raional Anenii Noi a celebrat Ziua Lucrătorului din Agricultură și Industria Prelucrătoare.
Pe scena Casei Raionale de Cultură au evoluat artiști din raion, dar și dansatorii de la ”Strămoșeasca”, care și-au adus, astfel, prinosul, celor care, prin munca lor, produc pâinea noastră cea de toate zilele.
În alocuțiunea sa, președintele raionului dl Sergiu Rapcea, a menționat că va sprijini la maxim producătorii agricoli din raion, această ramură fiind una prioritară.
Drept dovadă, 21 de producători agricoli și 18 veterani ai sectorului agro-industrial, au fost menționați cu diplome și premii bănești din partea consiliului raional.
Potrivit datelor statistice, agricultura și industria prelucrătoare în primele 9 luni ale anului au crescut cu 5% față de anul precedent.


CR Anenii Noi

Page 3 of 61

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« September 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]