User Registration

or Cancel
Ora: 5:56
Info

Info

VIzită de documentare a lucrărilor de construcție a drumului din satul Telița raionul Anenii Noi. Președintele raionului Serghei Rapcea a inspectat mersul lucrărilor de construcție a drumului inițiat în satul Telița în cadrul programului național ”Drumuri bune pentru Moldova”. Responsabilul din cadrul companiei care execută proiectul a dat asigurări că lucrările se vor finaliza în termen.

Astăzi în cadrul unei vizite neplanificate la azilul de cîini din s.Ciobanovca raionul Anenii Noi, Președintele raionului dl Serghei Rapcea a luat cunoștință de condițiile bune de întreținere a celor aproximativ 350 de patrupede. Din discuțiile cu angajații și conducerea azilului au fost identificate două probleme care necesită implicare, una fiind abandonul haotic a cîinilor în preajma locației de către cetățeni, a doua riscul la care sunt expuși locuitorii orașului Anenii Noi deoarece cîinii vagabonzi care terorizează zona centrală a orașului prezintă un pericol social,deoarece aici sunt cele mai importante instituții publice din raion. În acest fel sa propus identificarea soluțiilor pentru extinderea spțiilor de cazare pentru patrupede și imlicarea mai eficientă a administrației locale și naționale pentru soluționarea situației date pornind de la experiența pozitivă care a fost asigurată din surse provenite din donații externe.

Lucrări pe ultima sută de metri la podul peste rîul Bîc
Forfota lucrărilor de reabilitare a fost astăzi evidentă la traseul național. Astăzi președintele raionului Anenii Noi a desfășurat o inspecție a gradului de executare a lucrărilor de construcție a podului peste râul Bîc. La etapa actuală se desfășoară lucrările de reabilitare a părții carosabile și a căilor de acces. În scurt timp accesul peste râul Bîc va fi posibil pentru toți cetățenii atât din raion, cât și din țară. Acest tronson de drum face legătura cu multe localități din raion și cu obiective de importanță economică națională, culturală și turistică.

Puhăcenenii – campioni printre veterani

Sunday, 21 October 2018 10:04

Ieri, 20 octombrie s-a desfășurat finala campionatului raional de minifotbal veterani. Cupa a fost câștigată de echipa din Puhăceni, locul doi a revenit echipei de veterani din satul Abaclia, raionul Basarabeasca, iar pe locul trei s-a clasat echipa comunei Chetrosu.

Medaliile și cupa au fost înmânate de președintele raionului dl Serghei Rapcea, care a adus un mesaj de felicitare veteranilor și a promis susținere în continuare pentru toate domeniile sportului din raion.

CR Anenii Noi

Președintele raionului dl Serghei Rapcea a venit cu un mesaj de felicitare și un set de mănuși și accesorii pentru tinerii boxeri din satul Varnița. Recent discipolul dlui Tudor Cara, antrenorul echipei, a ocupat loc pe piedestalul campionilor la Campionatul European de juniori care sa desfășurat în Federația Rusia. Rezultatul remarcabil al pugilistului Țaranu Mihail a fost posibil prin muncă asiduă și dedicație. ”Succese mari în cariera sportivă și un viitor strălucit în lumea sportului mare, important ca respectul să prevaleze orgoliile” au fost cuvintele adresate tuturor discipolilor clubului de box.

Cea de a doua zi a lucrărilor de amenajare

Saturday, 20 October 2018 05:58

Cea de a doua zi a lucrărilor de amenajare a scuarului din preajma clădirii, a fost cu mult spor. Colegii din consiliul raional au muncit cu dăruire, dovadă fiind rezultatele care au fost atinse astăzi. Astăzi am pregătit terenul pentru viitoarea amenajare și am curățat curtea interioară, care urmează să fie și ea reparată. Cu efort, dăruire și perseverență vom reuși.

 

Interes major pentru dezvoltarea regională

Friday, 19 October 2018 09:29

Interes major pentru dezvoltarea regională
Astăzi, 18 octombrie, membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Centru s-au întrunit în ședință ordinară organizată în incinta Consiliului raional Ialoveni.
A fost prezentat în cadrul ședinței de astăzi raportul cu privire la implementarea Strategiei de Dezvoltare Regională Centru 2016-2020 și implementarea proiectelor de dezvoltare regională pe parcursul perioadei ianuarie-octombrie 2018. 
În cadrul ședinței au fost prezentate informații despre activitatea Comisiei regionale sectoriale (CRS) în domeniul Aprovizionare cu apă și canalizare (AAC) și a CRS în domeniul Managementul deșeurilor solide (MDS) din cadrul CRD Centru.
Ședința CRD Centru a fost continuată cu audierea proiectului de politici publice privind Dezvoltarea urbană în Republica Moldova, prezentat de Igor Malai, șeful Direcției politici de dezvoltare regională în cadrul MADRM. Obiectivul general al politicii publice menționate constă în crearea pe terioriul Republicii Moldova a unei rețele de orașe atractive pentru locuitori, antreprenori și vizitatori, care generează creștere, ocupare a forței de muncă și stimulează dezvoltarea zonelor adiacente. 
La ședință au participat și reprezentanți din raionul Anenii Noi, potrivit dispozițiilor statutare ale consiliului: președintele raionului Sergiu Rapcea, primarul de Mereni Ludmila Colesnic, președintele asociației ”ASTRA-Anenii Noi” Octavian Zelinski și directorul SRL ”Meteor” din Chetrosu Ion Ignat.
Potrivit președintelui raionului (în imagine) administrația de nivelul II se va activiza pe segmentul depunerii de proiecte de dezvoltare în cadrul regiunii de dezvoltare centru, cu atât mai mult cu cât până în prezent proiectele mari de infrastructură au ocolit raionul. 
CR Anenii Noi

Agricultori informați – agricultori prosperi

Wednesday, 17 October 2018 11:21

Ca și în fiecare raion al țării, și la Anenii Noi unii agricultori se confruntă cu probleme și neînțelegeri legate de procedura de obținere a subvențiilor în agricultură. În vederea remedierii posibilelor probleme, la invitația președintelui raionului, raionul Anenii Noi a fost vizitat de o delegație din partea Agenției de Intervenție și Plăți în Agricultură (AIPA), în frunte cu directorul interimar, dl Vadim Curmei.
Reprezentanții agenției s-au întâlnit în sala mare a consiliului raional cu câteva zeci de agricultori din raion, cărora le-au oferit explicații și consultații privind setul de acte necesar obținerii subvențiilor, privind procedurile și întrebările frecvente care apar în procesul relaționării AIPA cu producătorii agricoli.
Potrivit site-ului agenției, în anul curent, producătorii din raion au depus 96 de dosare de finanțare, solicitând suma de 21.640.786,43lei, aprobate spre finanțare fiind 47 de dosare, cu o sumă totală de 8.116.699,00 lei.

 

 

Page 7 of 61

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« September 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]