User Registration

or Cancel
Ora: 6:02
Info

Info

La 16 octombrie 2018 la Anenii Noi a fost inaugurat edificiul renovat al serviciului raional medicină urgență. Serviciul este amplasat în clădirea centrului raional de sănătate publică.
Încăperile în care îşi au sediul au fost reabilitate capital în cadrul unui program guvernamental. Lucrările au durat aproape şase luni şi au costat peste două milioane de lei.
La ceremonia de inaugurare au participat și președintele raionului Anenii Noi Sergiu Rapcea, vicedirectorii Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească - Tatiana Bicec si Mihai Bagrinovschi, medicii de la Serviciul asistență medicală urgentă Anenii Noi, reprezentanții APL, dar și locuitorii orașului Anenii Noi.
Anterior a fost reparat drumul de acces către edificiu, astfel încât ambulanțele să se poată deplasa în condiții optime către edificiu.
Substația deserveşte peste 80 de mii de persoane. Până în prezent, în cadrul Programului Naţional de dezvoltare a asistenţei medicale urgente au fost renovate capital 32 de edificii din ţară.

Consiliul Local al Tinerilor si Asociatia Obsteasca "Adultii" din satul Bulboaca au dat start implementarii proiectului "", finantat de Consiliul Raional Anenii Noi in cadrul Programului de Granturi Mici pentru Tineri, editia 2018.
Scopul proiectului este imbunatatirea conditiilor de asteptare a transportului public si a aspectului estetic al localitatii, dar si sensibilizarea locuitorilor privind necesitatea pastrarii locurilor publice curate si atractive.
Pentru inceput, am salubrizat si renovat statia din centrul satului, tinerii voluntari urmand in urmatoarele zile sa purceada la pictarea peretelui din interiorul acesteia.
Urmeaza lucrari de salubrizare si renovare la celelalte statii din localitate, context in care - rugam respectuos cetatenii sa ne respecte eforturile si sa nu admita murdarirea acestora.
Multumim mult pentru implicare echipei de implementare a proiectului!!! Impreuna - vom reusi!!!

Cu prilejul Hramului satului, administrația locală din Cobusca Veche a inaugurat un teren artificial de mini-fotbal de toată frumusețea.
Proiectul, în valoare de circa 400 mii de lei, a fost finanțat în cote egale de Ambasada Germaniei și de comunitate.
De acum înainte elevii gimnaziului din localitate, situat chiar peste drum de noul teren, vor avea unde să practice mini-fotbalul și să ducă un mod sănătos de viață.
La ceremonia de inaugurare a fost prezent și președintele raionului, dl Sergiu Rapcea, care a înmânat elevilor gimnaziului un laptop și un set de mingi.
CR Anenii Noi

 

Drum nou cu prilejul hramului la Socoleni

Monday, 15 October 2018 06:10

Drum nou cu prilejul hramului la Socoleni
Locuitorii satului Socoleni din primăria Anenii Noi se pot considera norocoși. Anume ei au beneficiat de cea mai mare suprafață de drum asfaltată în cadrul programului național ”Drumuri bune pentru Moldova”.
Drumul, cu o lungime de 1200 de metri, parcurge câteva mahalale ale satului, și a fost așteptat de localnici de mult timp, cu atât mai mult cu cât un proiect de asemenea anvergură satul Socoleni nu a văzut de decenii. 
Ceremonia de inaugurare a drumului, desfășurată cu prilejul hramului, a fost onorată cu prezența de președintele raionului, dl Sergiu Rapcea, care a tăiat simbolic panglica și a promis localnicilor că și drumul central prin sat va fi asfaltat în cadrul unor proiecte.
CR Anenii Noi

 

 

 

La inițiativa și participarea președintelui raionului Anenii Noi dlui Rapcea Serghei, angajații Consiliului raional au desfășurat o amplă acțiune de salubrizare a scuarului din preajma clădirii instituției. Rezultatele primei etape se reflectă în imagini, dar cu siguranță finalitatea va depăși așteptările!

 

 

 

În cadrul întâlnirii din data de 10.10.2018 cu reprezentanții tinerilor din raion, președintele Sergiu Rapcea a promis susținere în implementarea proiectelor și lobby în toate instanțele care le pot fi utile tinerilor în creșterea profesională.

 

Anunţ

Wednesday, 10 October 2018 11:23

Anunț privind lansarea concursului ,,Premiile Naţionale pentru Tineret”, ediția 2018

 

 

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării lansează concursul ,,Premiile Naţionale pentru dezvoltarea sectorului de Tineret”, ediţia 2018. Concursul se desfăşoară anual, cu prilejul marcării Zilei Naţionale a Tineretului (a doua duminică a lunii noiembrie) şi are drept scop recunoaşterea realizărilor, performanţelor şi a contribuţiei tinerilor, specialiştilor şi lucrătorilor de tineret, precum şi a organizaţiilor de tineret de la nivel local pentru dezvoltarea sectorului de tineret.

 

Laureaţilor „Premiilor Naţionale pentru Tineret” li se înmânează Diploma de confirmare a distincţiei acordate în cadrul concursului, Trofeul şi câte un premiu bănesc după cum urmează:

 

·         Specialistul de tineret al anului 2018 din cadrul APL de nivelul I – 12 000 lei;

·         Specialistul de tineret al anului 2018 din cadrul APL de nivelul II – 12 000 lei;

·         Lucrătorul de tineret al anului 2018 – 12 000 lei;

·         Consiliul Local al Tinerilor al anului 2018– 15 000 lei;

·         Centrul de Tineret al anului 2018 – 20 000 lei.

 

Condiţiii de participare la concurs:

·         Persoana, grupul de persoane sau instituţia trebuie să reprezinte una din cele 5 categorii enumerate mai sus.

·         Persoana, grupul de persoane sau instituţia care au beneficiat de un premiu naţional pentru tineret în ultimii 2 ani nu sunt eligibili pentru ediția din acest an.

 

Criteriile de selectare

Criteriile de selecţie pentru fiecare categorie în parte sunt stabilite în Regulamentul privind acordarea distincţiilor şi premiilor naţionale pentru dezvoltarea sectorului de tineret.

Formulare de participare:

·         Specialistul de tineret al anului 2018 din cadrul APL de nivelul I;

·         Specialistul de tineret al anului 2018 din cadrul APL de nivelul II;

·         Lucrătorul de tineret al anului 2018;

·         Consiliul Local al Tinerilor al anului 2018;

·         Centrul de Tineret al anului 2018.

 

Dosarele de participare la concurs se vor depune la următoarea adresă:

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova, MD-2033, mun. Chişinău, Piaţa Marii Adunări Naţionale 1, cutia poştală de la etajul 1, intrarea din str. G. Bănulescu - Bodoni. Totodată, dosarul urmează a fi expediat, în mod obligatoriu, şi la adresa de e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Pentru detalii: tel. (022) 820 864.

 

Data limită:

27 octombrie 2018, ora 17:00 

 

 

Planuri noi la început de cale

Wednesday, 10 October 2018 05:54

Nou-alesul președinte al raionului, dl Sergiu Rapcea, a desfășurat la 9 octombrie 2018, o întâlnire de lucru cu primarii din raion, în cadrul căreia a punctat direcțiile primordiale de interacțiune între consiliul raional și administrațiile de nivelul I.
Prima direcție stabilită a fost colaborarea cu primăriile în vederea identificării a câte 1 proiect per localitate, proiect care să fie susținut și promovat de Consiliul raional, atât la nivel de identificare a finanțării, cât și chiar la nivel de contribuție financiară. În acest sens președintele raionului a stabilit deja câteva viitoare vizite a reprezentanților unor agenții de finanțare, cum ar fi Biroul pentru Reintegrare, Fondul de eficiență energetică, etc., în cadrul cărora vor fi analizate posibilitățile de finanțare a proiectelor. Această inițiativă a fost susținut de primari. Doamna primar de Telița menționând chiar că localitățile au nevoie de lobby al nivel central pentru a implementa proiecte de dezvoltare.
Potrivit președintelui, un accent aparte va fi pus pe proiectele comune între localități, astfel încât să poată fi atrase proiecte mari.
O altă direcție prioritară este comunicarea cu cetățenii. În acest sens președintele arătându-se dispus să meargă în localitățile raionului pentru a organiza, împreună cu specialiștii consiliului raional, audiențe ale cetățenilor.
Nici drumurile nu au fost trecute cu vederea. În acest sens primarilor li s-a recomandat să inițieze consultări publice pentru a identifica porțiunile de drum care urmează să fie reparate în anul 2019 în cadrul etapei a II-a a programului de reparație a drumurilor. Lista acestor porțiuni urmează a fi prezentată ministerului de profil până la sfârșitul lunii octombrie. Accent urmează a fi pus pe porțiunile de drum care nu sunt afectate de intersectarea cu rețelele de alimentare cu apă și canalizare, rețele care vor intra din 2019 într-un alt program național de reabilitare.
Primarii au fost atenționați și asupra necesității valorificării integrale a mijloacelor bănești din fondurile rutiere locale, astfel încât să nu ne pomenim la final de an cu situații neplăcute de nevalorificare a banilor în condițiile în care drumurile rămân tot rele.
La capitolul educație vor fi căutate soluții pentru acele 6 școli din raion care nu au încă blocuri sanitare, iar 6 grădinițe din raion vor intra în anul curent în programul Guvernului român de reparație a grădinițelor (Zolotievca, Ciobanovca, Telița, Floreni, Cobusca Nouă și ”Andrieș” Anenii Noi).
S-a vorbit și despre necesitate deschiderii rutelor de transport în satele izolate, despre soluțiile privind deschiderea de farmacii în toate localitățile raionului, despre reparația oficiilor poștale, etc., cuvântul-cheie fiind ”implicare”. Anume implicare se cere și de la primari, care au fost invitați de acum înainte să asiste al toate ședințele Consiliului raional, pentru a fi la curent cu deciziile care se iau.
 
 
 
 
 
 
 
 


Page 8 of 61

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL Floreni, SRL Salamer Com, SRL ”Golden Piglet”, SRL Aviselect,  SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie  SRL CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SRL „Carlevana Winery",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune,

ION VICOL,

preşedintele raionului Anenii Noi

 

Calendar

« September 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]