User Registration

or Cancel
Ora: 3:24
Super User

Super User

Fusce tristique ligula nec massa mollis commodo. In at velit mi, nec tempus dui. Sed eleifend tortor eget mauris laoreet semper. Aliquam et turpis vel sapien tincidunt imperdiet. Cras dapibus dui leo, a ultricies dolorgula.

Şedința Euroregiunii Siret-Prut-Nistru

Wednesday, 24 October 2018 11:48

Președintele raionului Anenii Noi, dl Sergiu Rapcea, a participat ieri, 23 octombrie, la ședința Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, în cadrul căreia au fost discutate oportunități de finanțare a proiectelor de dezvoltare, inclusiv pentru regiunea noastră.

”E preferabil să investim în sport și în modul sănătos de viață!”
Opinia a fost expusă în contextul campaniei de identificare a problemelor cu care se confruntă sportul în raion, dar și a identificării de soluții pentru rezolvarea acestor probleme.
”Avem sportivi buni în raion, în special la caiac-canoe, box, fotbal, lupte libere, gimanstică. Ei trebuie cunoscuți și ajutați”
În acest context, reieșind din faptul că în prezent este în toi procesul de elaborare a bugetului pentru anul 2019, președitele raionului a solicitat tuturor antrenorilor să intervină cu propuneri și demersuri pentru anul viitor.
”E preferabil să investim în sport și în modul sănătos de viață!” Această opinie a președintelui raionului, expusă în cadrul întâlnirii cu antrenorii secțiilor sportive din raion, a fost susținută de toți cei prezenți.
CR Anenii Noi

Prefigurând ședința de guvern, care va avea loc vineri, 26 octombrie, la Anenii Noi, primarii, împreună cu președintele raionului Anenii Noi, identifică cele mai importante probleme ale localităților, pentru a le propune guvernului spre soluționare.

 

VIzită de documentare a lucrărilor de construcție a drumului din satul Telița raionul Anenii Noi. Președintele raionului Serghei Rapcea a inspectat mersul lucrărilor de construcție a drumului inițiat în satul Telița în cadrul programului național ”Drumuri bune pentru Moldova”. Responsabilul din cadrul companiei care execută proiectul a dat asigurări că lucrările se vor finaliza în termen.

Astăzi în cadrul unei vizite neplanificate la azilul de cîini din s.Ciobanovca raionul Anenii Noi, Președintele raionului dl Serghei Rapcea a luat cunoștință de condițiile bune de întreținere a celor aproximativ 350 de patrupede. Din discuțiile cu angajații și conducerea azilului au fost identificate două probleme care necesită implicare, una fiind abandonul haotic a cîinilor în preajma locației de către cetățeni, a doua riscul la care sunt expuși locuitorii orașului Anenii Noi deoarece cîinii vagabonzi care terorizează zona centrală a orașului prezintă un pericol social,deoarece aici sunt cele mai importante instituții publice din raion. În acest fel sa propus identificarea soluțiilor pentru extinderea spțiilor de cazare pentru patrupede și imlicarea mai eficientă a administrației locale și naționale pentru soluționarea situației date pornind de la experiența pozitivă care a fost asigurată din surse provenite din donații externe.

Lucrări pe ultima sută de metri la podul peste rîul Bîc
Forfota lucrărilor de reabilitare a fost astăzi evidentă la traseul național. Astăzi președintele raionului Anenii Noi a desfășurat o inspecție a gradului de executare a lucrărilor de construcție a podului peste râul Bîc. La etapa actuală se desfășoară lucrările de reabilitare a părții carosabile și a căilor de acces. În scurt timp accesul peste râul Bîc va fi posibil pentru toți cetățenii atât din raion, cât și din țară. Acest tronson de drum face legătura cu multe localități din raion și cu obiective de importanță economică națională, culturală și turistică.

Puhăcenenii – campioni printre veterani

Sunday, 21 October 2018 10:04

Ieri, 20 octombrie s-a desfășurat finala campionatului raional de minifotbal veterani. Cupa a fost câștigată de echipa din Puhăceni, locul doi a revenit echipei de veterani din satul Abaclia, raionul Basarabeasca, iar pe locul trei s-a clasat echipa comunei Chetrosu.

Medaliile și cupa au fost înmânate de președintele raionului dl Serghei Rapcea, care a adus un mesaj de felicitare veteranilor și a promis susținere în continuare pentru toate domeniile sportului din raion.

CR Anenii Noi

Președintele raionului dl Serghei Rapcea a venit cu un mesaj de felicitare și un set de mănuși și accesorii pentru tinerii boxeri din satul Varnița. Recent discipolul dlui Tudor Cara, antrenorul echipei, a ocupat loc pe piedestalul campionilor la Campionatul European de juniori care sa desfășurat în Federația Rusia. Rezultatul remarcabil al pugilistului Țaranu Mihail a fost posibil prin muncă asiduă și dedicație. ”Succese mari în cariera sportivă și un viitor strălucit în lumea sportului mare, important ca respectul să prevaleze orgoliile” au fost cuvintele adresate tuturor discipolilor clubului de box.

Page 5 of 59

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL ”Golden Piglet”, SA „Romadon", SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie SA „Agrovin Bulboaca", CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SA „Dionysos Mereni",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din-Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune Serghei Rapcea, preşedintele raionului Anenii Noi

Calendar

« December 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]