User Registration

or Cancel
Ora: 4:28
Super User

Super User

Fusce tristique ligula nec massa mollis commodo. In at velit mi, nec tempus dui. Sed eleifend tortor eget mauris laoreet semper. Aliquam et turpis vel sapien tincidunt imperdiet. Cras dapibus dui leo, a ultricies dolorgula.

Cea de a doua zi a lucrărilor de amenajare

Saturday, 20 October 2018 05:58

Cea de a doua zi a lucrărilor de amenajare a scuarului din preajma clădirii, a fost cu mult spor. Colegii din consiliul raional au muncit cu dăruire, dovadă fiind rezultatele care au fost atinse astăzi. Astăzi am pregătit terenul pentru viitoarea amenajare și am curățat curtea interioară, care urmează să fie și ea reparată. Cu efort, dăruire și perseverență vom reuși.

 

Interes major pentru dezvoltarea regională

Friday, 19 October 2018 09:29

Interes major pentru dezvoltarea regională
Astăzi, 18 octombrie, membrii Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Centru s-au întrunit în ședință ordinară organizată în incinta Consiliului raional Ialoveni.
A fost prezentat în cadrul ședinței de astăzi raportul cu privire la implementarea Strategiei de Dezvoltare Regională Centru 2016-2020 și implementarea proiectelor de dezvoltare regională pe parcursul perioadei ianuarie-octombrie 2018. 
În cadrul ședinței au fost prezentate informații despre activitatea Comisiei regionale sectoriale (CRS) în domeniul Aprovizionare cu apă și canalizare (AAC) și a CRS în domeniul Managementul deșeurilor solide (MDS) din cadrul CRD Centru.
Ședința CRD Centru a fost continuată cu audierea proiectului de politici publice privind Dezvoltarea urbană în Republica Moldova, prezentat de Igor Malai, șeful Direcției politici de dezvoltare regională în cadrul MADRM. Obiectivul general al politicii publice menționate constă în crearea pe terioriul Republicii Moldova a unei rețele de orașe atractive pentru locuitori, antreprenori și vizitatori, care generează creștere, ocupare a forței de muncă și stimulează dezvoltarea zonelor adiacente. 
La ședință au participat și reprezentanți din raionul Anenii Noi, potrivit dispozițiilor statutare ale consiliului: președintele raionului Sergiu Rapcea, primarul de Mereni Ludmila Colesnic, președintele asociației ”ASTRA-Anenii Noi” Octavian Zelinski și directorul SRL ”Meteor” din Chetrosu Ion Ignat.
Potrivit președintelui raionului (în imagine) administrația de nivelul II se va activiza pe segmentul depunerii de proiecte de dezvoltare în cadrul regiunii de dezvoltare centru, cu atât mai mult cu cât până în prezent proiectele mari de infrastructură au ocolit raionul. 
CR Anenii Noi

Agricultori informați – agricultori prosperi

Wednesday, 17 October 2018 11:21

Ca și în fiecare raion al țării, și la Anenii Noi unii agricultori se confruntă cu probleme și neînțelegeri legate de procedura de obținere a subvențiilor în agricultură. În vederea remedierii posibilelor probleme, la invitația președintelui raionului, raionul Anenii Noi a fost vizitat de o delegație din partea Agenției de Intervenție și Plăți în Agricultură (AIPA), în frunte cu directorul interimar, dl Vadim Curmei.
Reprezentanții agenției s-au întâlnit în sala mare a consiliului raional cu câteva zeci de agricultori din raion, cărora le-au oferit explicații și consultații privind setul de acte necesar obținerii subvențiilor, privind procedurile și întrebările frecvente care apar în procesul relaționării AIPA cu producătorii agricoli.
Potrivit site-ului agenției, în anul curent, producătorii din raion au depus 96 de dosare de finanțare, solicitând suma de 21.640.786,43lei, aprobate spre finanțare fiind 47 de dosare, cu o sumă totală de 8.116.699,00 lei.

 

 

La 16 octombrie 2018 la Anenii Noi a fost inaugurat edificiul renovat al serviciului raional medicină urgență. Serviciul este amplasat în clădirea centrului raional de sănătate publică.
Încăperile în care îşi au sediul au fost reabilitate capital în cadrul unui program guvernamental. Lucrările au durat aproape şase luni şi au costat peste două milioane de lei.
La ceremonia de inaugurare au participat și președintele raionului Anenii Noi Sergiu Rapcea, vicedirectorii Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească - Tatiana Bicec si Mihai Bagrinovschi, medicii de la Serviciul asistență medicală urgentă Anenii Noi, reprezentanții APL, dar și locuitorii orașului Anenii Noi.
Anterior a fost reparat drumul de acces către edificiu, astfel încât ambulanțele să se poată deplasa în condiții optime către edificiu.
Substația deserveşte peste 80 de mii de persoane. Până în prezent, în cadrul Programului Naţional de dezvoltare a asistenţei medicale urgente au fost renovate capital 32 de edificii din ţară.

Consiliul Local al Tinerilor si Asociatia Obsteasca "Adultii" din satul Bulboaca au dat start implementarii proiectului "", finantat de Consiliul Raional Anenii Noi in cadrul Programului de Granturi Mici pentru Tineri, editia 2018.
Scopul proiectului este imbunatatirea conditiilor de asteptare a transportului public si a aspectului estetic al localitatii, dar si sensibilizarea locuitorilor privind necesitatea pastrarii locurilor publice curate si atractive.
Pentru inceput, am salubrizat si renovat statia din centrul satului, tinerii voluntari urmand in urmatoarele zile sa purceada la pictarea peretelui din interiorul acesteia.
Urmeaza lucrari de salubrizare si renovare la celelalte statii din localitate, context in care - rugam respectuos cetatenii sa ne respecte eforturile si sa nu admita murdarirea acestora.
Multumim mult pentru implicare echipei de implementare a proiectului!!! Impreuna - vom reusi!!!

Cu prilejul Hramului satului, administrația locală din Cobusca Veche a inaugurat un teren artificial de mini-fotbal de toată frumusețea.
Proiectul, în valoare de circa 400 mii de lei, a fost finanțat în cote egale de Ambasada Germaniei și de comunitate.
De acum înainte elevii gimnaziului din localitate, situat chiar peste drum de noul teren, vor avea unde să practice mini-fotbalul și să ducă un mod sănătos de viață.
La ceremonia de inaugurare a fost prezent și președintele raionului, dl Sergiu Rapcea, care a înmânat elevilor gimnaziului un laptop și un set de mingi.
CR Anenii Noi

 

Drum nou cu prilejul hramului la Socoleni

Monday, 15 October 2018 06:10

Drum nou cu prilejul hramului la Socoleni
Locuitorii satului Socoleni din primăria Anenii Noi se pot considera norocoși. Anume ei au beneficiat de cea mai mare suprafață de drum asfaltată în cadrul programului național ”Drumuri bune pentru Moldova”.
Drumul, cu o lungime de 1200 de metri, parcurge câteva mahalale ale satului, și a fost așteptat de localnici de mult timp, cu atât mai mult cu cât un proiect de asemenea anvergură satul Socoleni nu a văzut de decenii. 
Ceremonia de inaugurare a drumului, desfășurată cu prilejul hramului, a fost onorată cu prezența de președintele raionului, dl Sergiu Rapcea, care a tăiat simbolic panglica și a promis localnicilor că și drumul central prin sat va fi asfaltat în cadrul unor proiecte.
CR Anenii Noi

 

 

 

La inițiativa și participarea președintelui raionului Anenii Noi dlui Rapcea Serghei, angajații Consiliului raional au desfășurat o amplă acțiune de salubrizare a scuarului din preajma clădirii instituției. Rezultatele primei etape se reflectă în imagini, dar cu siguranță finalitatea va depăși așteptările!

 

Page 6 of 59

Preşedintele Raionului Anenii Noi

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială, situată în centrul Republicii Moldova.

Populația raionului Anenii Noi, conform datelor recensământului populației din 2014, era de 78.996 persoane, dintre care 8.100 reprezentau populație urbană și 70.896 populație rurală. În componența raionului Anenii Noi intră 45 de localități.

Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SRL ”Golden Piglet”, SA „Romadon", SRL „Meteor", SA „Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinificaţie SA „Agrovin Bulboaca", CASTEL MIMI, CAP „Basarabia", SA „Dionysos Mereni",  un loc deosebit îl ocupă UNIVERSALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din-Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşeasca".

La originea succeselor obţinute întotdeauna s-a aflat administraţia publică locală, prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

Cu înaltă consideraţiune Serghei Rapcea, preşedintele raionului Anenii Noi

Calendar

« December 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]