Punctul Teritorial de Dirijare în Situaţii Excepţionale

11 февраля 2021

 

Miercuri, 10 februarie 2021,  în sala mică de şedinţe a Consiliului raional a fost desfăşurat  un antrenament al efectivului  Punctului Teritorial de Dirijare în Situaţii Excepţionale a raionului Anenii Noi, cu tema „Aducerea în stare de pregătire  a punctului teritorial  de dirijare în situaţii excepţionale”.

Scopul antrenamentului:

  1. Verificarea îndeplinirii termenilor normativi stabiliţi de către Preşedintele raionului – preşdintele CSE la înştiinţarea şi adunarea membrilor punctului  teritorial de dirijare  şi aparatului Preşedintelui  raionului  Anenii Noi.
  2. Precizarea componenţei efectivului punctului teritorial de dirijare.
  3. Repartizarea obligaţiunilor funcţionale la efectivul punctului  teritorial de dirijare  a raionului pentru elaborarea  documentelor de dirijare în situaţii  excepţionale.

La şedinţă a luat cuvântul dl Chiril Panţa, şef SP al SSF, şef al Punctului de Dirijare, care a  dat citire Regulamentului  Punctului  Teritorial de Dirijare, la fel a fost prezentată componenţa  pe grupe (total 4)  a efectivului,

Ulterior grupurile s-au deplasat în birouri, conform planului , unde  au examinat mai  detaliat  atribuţiile funcţionale în caz de situaţie de urgenţă.