Zile libere suplimentare cu recuperare pe parcursul lunii iunie

4 мая 2023

Potrivit inițiativei propuse de Ministerului Muncii și Protecției Sociale, joi, 1 iunie atunci când este sărbătorită Ziua ocrotirii copilului va fi declarată zi liberă. Totodată, va fi declarată liberă și ziua de vineri, 2 iunie.

„Ziua ocrotirii copilului, 1 iunie, se enumeră în lista sărbătorilor tradiționale (nu în lista zilelor declarate de odihnă). Astfel, potrivit hotărârii Parlamentului ziua de 1 iunie este zi de sărbătoare nelucrătoare. Prin proiectul de hotărâre în cauză se propune ca ziua de joi de 1 iunie 2023 să fie considerată zi liberă. Respectiv, în scopul utilizării optime de către salariați a zilei declarate libere și zilelor de repaus săptămânal, ziua de 02 iunie 2023 se declară zi liberă cu recuperare prin extinderea timpului zilnic de muncă pe parcursul lunii iunie”, se spune în nota de argumentare.

Pentru ministere, alte autorități administrative centrale, instituții publice, zilele de 1 și 2 iunie 2023 se vor declara zile libere cu menținerea salariului pe unitate de timp.