Pentru agricultorii raionului

2 апреля 2021

 

AIPĂ atenționează ca până la data de 6 aprilie 2021 inclusiv, producătorii agricoli care au suferit prejudiciu ca urmare a secetei înregistrate în anul 2020 la culturile de fitotehnie, pot depune cererea de solicitare a ajutorului material în motorină

Agenția de Intervenție şi Plăți pentru Agricultură (AIPA) reamintește că, conform Regulamentului aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 27/2021, privind stabilirea cuantumului de motorină din ajutorul umanitar extern acordat de către România, destinat suportului agricultorilor afectați de seceta din 2020, termenul de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului material în motorină va constitui 21 de zile de la data intrării în vigoare a acesteia.

Având în vedere cele menționate anterior, data limită de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului material în motorină este 6 aprilie 2021 inclusiv.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, prin intermediul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, va stabili lista potențialilor beneficiari și cuantumul de motorină corespunzător nivelului de afectare de secetă.

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură va prezenta Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, precum și Comisiei interdepartamentale pentru ajutoarele umanitare, lista potențialilor beneficiari de ajutorul umanitar extern oferit de România, în limita cantității de 6000 tone de motorină, în vederea luării unei decizii de repartizare corespunzătoare a acesteia.

 

Cu respect,

secția agricultură, alimentație

și implimentarea tehnologiilor avansate

tel:026522767