Buletin informativ agricol

2 мая 2023

Luna aprilie a fost o lună foarte ploioasă și multe lucrări agricole au fost imposibile. Totuși agricultorii au fost pregătiți să înceapă  lucrările  de primăvară în orice moment.  Imediat ce condițiile meteorologice au devenit favorabile, agricultorii au ieșit în câmp.

În ultimii ani,agricultorii  tot mai mult pun accent pe cultivarea culturii  floarea soarelui. Astăzi,  semănatul acestei  culturi e în toi.  La 02 mai  specialiștii SAA au efectuat o vizită de lucru la Mereni, pe  terenurile  SRL „Gritaf-Agro”, conducător  Gore Grigore, precum și la  GȚ „Cerchina Victor” conducător Cerchina Victor, care aplică tehnologii moderne.  SRL ILema -Terra conducător Piotr Morari care este specializat preponderent în  cultivarea salatelor, își crește producția  cu multă dragoste și  sărguință .

De asemenea, îmbucurător este  faptul că agricultorii raionului măresc suprafețele de cultivare a mazării de toamnă și primăvară, cultură cea mai importantă  în rotația culturilor. Lăudabil faptul că dl Gore Grigore conducătorul SRL „Gritaf -Agro” s. Mereni  pentru roada a.2023 a cultivat o suprafață de 123 ha mazăre de toamnă,  care este foarte  bine dezvoltată.