Buletin informativ

19 февраля 2021

AIPA a dat startul Campaniei de recepţionare a cererilor de acordare a  subvenţiilor post-investiţionale pentru anul  2021.

În conformitate cu legea 276/2016 cu privire la principiile de subvenţionare în dezvoltarea agriculturii  şi mediului rural

Hotărârea Guvernului nr. 455/2017 cu privire la modul de repartizare a mijloacelor Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură informează că a dat startul recepționării dosarelor de acordare a subvențiilor post-investiționale, pentru anul curent.

Precizăm că și în acest an statul va sprijini fermierii, oferind subvenții pentru diverse sectoare, și anume: construcția de sere, înființarea  plantațiilor  multianuale, procurarea tehnicii agricole, dezvoltarea sectorului zootehnic, implementarea agriculturii ecologice, promovarea produselor pe piețele de desfacere, dezvoltarea pensiunilor agroturistice rurale și crearea sau extinderea unităților meșteșugărești etc.

REAMINTIM: Pentru anul 2021, conform Legii bugetului de stat mărimea Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural constituie 1,1 miliarde lei.

Secția Agricultură, Alimentație și

Implimentarea Tehnologiilor Avansate

tel:026522767