Secție de vot în orașul Anenii Noi pentru alegerile din România

5 апреля 2024

🌟Comunicat important din partea Consiliului raional Anenii Noi! 🌟

Astăzi, am avut privilegiul să găzduim o întâlnire deosebită cu doamna Mausela Pitigoi, consul general al Ambasadei României în Republica Moldova.La această întâlnire au participat președintele raionului nostru, Alexandru Moisei, doamna Basarab Svetlana, șefa adjunctă a OT Causeni de la Cancelaria de Stat, și domnul Baciu Ion, șeful Direcției Cultură și Sport din cadrul Consiliului raional. Scopul principal al întâlnirii a fost asigurarea dreptului de vot al cetățenilor români aflați în Republica Moldova.
Suntem bucuroși să anunțăm că, în acest sens, Ambasada României deschide o secție de votare în orașul Anenii Noi, în sediul Casei Raionale de Cultură. Acest pas este crucial pentru a oferi posibilitatea tuturor cetățenilor români din comunitatea noastră să-și exercite dreptul democratic de a vota.
De-a lungul acestui an, în România, vor avea loc 3 procese electorale importante:
1️⃣ Alegerile pentru Parlamentul European (9 iunie)
2️⃣ Alegerile pentru Președintele României (15 și 29 septembrie)
3️⃣ Alegerile pentru Senat și Camera Deputaților (8 decembrie), care se vor organiza și în afara teritoriului României.
Ne angajăm să sprijinim și să facilităm acest proces electoral pentru toți cetățenii români din comunitatea noastră. Încurajăm pe toți cei îndreptățiți să voteze să profite de această oportunitate importantă de a-și face auzită vocea.
Vă mulțumim pentru implicare și pentru susținerea continuă!