18 decembrie -Ziua Poliției naționale

18 декабря 2023

Stimați ofițeri, subofițeri, veterani și angajați civili din serviciul polițienesc,

Din numele cetățenilor raionului și a mea personală, vă felicit cu ocazia Zilei Poliției și vă mulțumesc pentru efortul pe care îl depuneți în fiecare zi pentru ca oamenii să se simtă în siguranță acasă, în spațiul public, să-și simtă viața, drepturile și proprietatea protejate.

Știu că ați muncit deosebit de mult în anul care trece. Știu că cetățenii trebuie informați mai bine despre toate eforturile pe care le faceți și despre complexitatea lor în creștere, ca să aprecieze la justa valoare eficiența poliției naționale. Înțeleg și faptul că sporurile și creșterile de salariu oferite polițiștilor nu reprezintă încă o remunerare justă a muncii și sacrificiului dumneavoastră.

Mulți dintre voi ați venit în poliție motivați, înainte de toate, de patriotism, de dorința de a proteja comunitatea. Pe aceste valori se ține societatea noastră.

Noi toți  trebuie să creștem încrederea societății în poliție. Cetățenii trebuie să știe că pot conta pe polițiști, să fie convinși că oamenii legii le vor apăra viața, proprietatea și interesele, chiar și în cele mai grele circumstanțe. Această încredere este un element important de coeziune, pe care trebuie să-l cultivăm.

Astăzi marcăm crearea poliției naționale, o instituție care de-a lungul timpului a gestionat crize de securitate extraordinare. Din primele zile de independență, cetățenii țării noastre au înțeles că poliția este stâlpul de bază pe care se ține pacea, legea și stabilitatea în țara noastră.

Vă felicit pentru că aveți puterea să mențineți statul de drept, să preveniți și să curmați încercările de a atenta la siguranța oamenilor, într-o societate democratică unde legea e în capul mesei. Azi celebrăm bărbații și femeile care au decis să devină protectori ai comunităților noastre. Munca voastră nu se va sfârși niciodată, mereu vom avea provocări și încercări, dar am încredere în curajul, cunoștințele și determinarea dumneavoastră să protejați legea și drepturile omului și să nu lăsați răul să învingă.

Vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți și vă urez sănătate și succes.

Cu deosebit respect,

președintele raionului      Alexandru Moisei