A fost constituită Asociația Legumicultorilor din Moldova

15 марта 2024

Legumicultura este sectorul, care necesită cel mai mult timp, răbdare și investiții pentru a putea aduce profit. Acest sector este unul de bază în țara noastră și are menirea să asigure securitatea alimentară a populației: un consum rațional și un sortiment de legume adecvat, să asigure industria prelucrătoare cu materie primă.
Astăzi, specialiștii secției agricultură împreună cu vicepreședintele de ramură a raionului, dl. Alexei Maliuta, au participat la Adunarea Generală de Constituire a Asociației Legumicultorilor din Moldova. Evenimentul a avut scopul de a pune temelia unei colaborări între producătorii de legume de toate categoriile, pentru unificarea vocii acestora, împărtășirea cunoștințelor și modernizarea sectorului dat.
În cadrul forumului au fost discutate și stabilite principiile și obiectivele asociației, precum și condițiile de aderare a membrilor. Totodată a fost ales organul de conducere — Consiliul de Administrare.
Cu mândrie vă informăm, că în Consiliul de Administrare a Asociației au fost aleși și 2 persoane din raionul Anenii Noi. Este vorba despre dl Serghei Goncearuc — conducătorul GȚ Serghei Goncearuc din s.Speia, care crește legume pe teren protejat și cîmp deschis și dna Aurelia CECOI – conducătorul GȚ Cecoi Tamara din s. Gura Băcului , care practică legumicultura în cămp deschis. Sectorul legumicol pe cîmp deschis, este extins pe cca 282 ha în raionul Anenii Noi. Pe teren protejat legumele sunt crescute pe cca 5,20 ha. Culturile de bază sunt cartoful, ceapa, varza, ardeiul, roșiile.