Buletin agricol

26 октября 2022

La  25.11.202 în raion a avut loc misiunea de evaluare a impactului secetei asupra culturilor agricole cu reprezentații  Ministerului Agriculturii și Alimentației, Federației Agricultorilor din Moldova și experți  în domeniul agriculturii din străinătate.

Raionul Anenii Noi este cea mai afectată zonă de secetă (CHT=0,33 secetă severă). Misiunea s-a început cu întîlnirea conducerii raionului după care grupul de lucru s-a deplasat prin gospodăriile din raion.

Astfel, am vizitat GȚ „Cucerenco Vladimir” din s. Bulboaca, care se ocupă cu cultivarea cerealelor grupa II, am vizitat gospodăria dnei Liudmila Digore  din s.Cobusca Nouă,  care are 10 vaci de lapte, iar munca grea, zi de zi,  o îndeplinește numai membrii familiei; A produs impresie cooperativa dl.Gheorghe Sîrbu,  conducătorul CAP „Viorica și K” s. Gura Băcului,  care se ocupă de creșterea legumelor ecologice în cîmp descis pe sistem de irigare și am încheiat ziua de lucru la stația de pompare  din s. Roșcani,  administrator dl Vladimir Varvarici.