Buletin informativ agricol

5 сентября 2022

În conformitate cu planul de lucru specialiștii secției agricultură și  alimentație  au efectuat astăzi inventarierea unei plantații noi de Nuc- soiul Chandler pe o supprafață de 5,8 ha proprietarul fiind  GȚ Fedorenco Alexsandru s. Mirnoe, primăria Ciobanovca.

Chandler este cel mai vândut soi de nuc. A fost dezvoltat de Universitatea din California. În ultimii ani, Chandler este cel mai preferat soi de nuc pentru livezile noi, datorită productivității sale și calității excelente a nucilor.Начало формы  Chandler produce nuci mari cu coajă subțire și miezuri foarte deschise la culoare. Cojile subțiri și culoarea miezului sunt caracteristici importante în stabilirea prețului de vânzare al nucilor. Nucile care au culoarea mai deschisă a miezului se vând la prețuri mai mari. Miezul este ușor de îndepărtat din coajă și ușor de rupt în jumătăți.

Nucii Chandler sunt la fel ca nucii obișnuiți în ceea ce privește cât trăiesc. Nucii pot trăi 100 de ani sau mai mult. Chandler poate fi plantat din noiembrie până în aprilie a anului viitor

.