Buletin informativ agricol

6 апреля 2022

Vizită la mini ferma de prepelițe. 
Specialiștii secției Agricultură și Alimentație a Consiliului Raional Anenii Noi au efectuat o vizită la mini ferma de prepelițe la SRL      ” Faraonul Auriu ” din s. Bulboaca.
Administrator al fermei este doamna Natalia Iurco. Păsările sunt crescute în cuști profesionale, special create pentru ele în funcție de categorie de vîrsta . Prepelițele beneficiaza de cele mai bune condiții de crestere si bunăstare, fiind cazate într-o hală special construită pentru ele, crescînd în camere izolate termic, illuminate natural, dotate cu sistem de ventilare în pardoseală. Prepelițele sunt crescute 100% natural cu furaje autohtone de cea mai buna calitate.
”Poate fi o afacere foarte profitabilă sau poate fi un eșec din start, totul depinde de tine, de cât timp, muncă și bani ești dispus să investești în acest bussines, de cât de repede și corect aduni cunoștințe în domeniu, de seriozitatea și imaginea pe care o afișezi și o promovezi și ,mai ales,  de calitatea produselor comercializate” —  spune proprietarul.

       ”Avantajele sunt multiple și provin în special  din calitatea superioară a ouălor, acestea fiind foarte bogate în vitamine, minerale, aminoacizi esențiali, enzime și proteine de cea mai buna calitate —  toate acestea ajută  în tratarea multor afecțiuni medicale, recuperări după operații, întarirea sistemului imunitar”, —  explică proprietarul. În raionul Anenii Noi afacerea cu creșterea prepelițelor este la început de cale.