Comemorarea Eroilor căzuți în războiul din Afganistan

14 февраля 2024

Ziua de 15 februarie 1989 va rămâne pentru totdeauna o pată neagră în istorie, în care a fost pus capăt unui război sângeros, care a răpit mii de vieți omenești.

În acest an, la 15 februarie  marcăm 35 de ani de la sfârșitul războiului din Afganistan. Peste 12.500  de moldoveni au fost trimiși să lupte în acest război, dându-și pentru el tinerețea, sănătatea și viața.  Trei sute și unu moldoveni au murit, alți 700 au fost răniți, în munții Asiei Centrale.

Astăzi în or. Anenii Noi, conducerea raionului: președintele, dl. Alexandru Moisei, vicepreședinții raionului, domnul Alexei Maliuta și domnul  Dmitri Ciur,  reprezentanţi ai organizațiilor și instituțiilor din teritoriu, reprezentanți ai  autorităţilor publice locale, în frunte cu primarul orașului, dl. Alexandr Mațarin , reprezentanții secției administrativ- militare în frunte cu domnul Iurie Sauleac, șef interimar  al Secţiei administrativ-militară Anenii Noi,   precum și veteranii de război, au depus flori la Complexul Memorial  la Aleea Memoriei și Monumentul ostașilor internaționaliști din  or. Anenii Noi.  Președintele raionului, alți participanți au adus cuvinte de recunoștință veteranilor acelor confruntări militare, care și-au îndeplinit cu demnitate datoria internațională, dând dovadă de vitejie și spirit de sacrificiu.

Memorie veșnică tuturor eroilor care și-au pierdut viața în acel război!