NUMAI ÎMPREUNĂ SUNTEM O FORȚĂ

15 февраля 2024

 

Astăzi, 15 februarie, președintele raionului, Alexandru Moisei, a asistat la ședința convocată de veteranii de război din raionul Anenii Noi. De asemenea, împreună cu președintele au fost prezenți în ședință și vicepreședinții raionului, dl Alexei Maliuta și dl Dmitri Ciur, precum și de șefa adjunctă a OT Căușeni  al cancelariei de Stat, dna Svetlana Basarab.  La  acest forum au fost prezenți: domnul Constantin Cîrlig,  consilier al prim-ministrului pe problemele veteranilor, domnul Ion Batîn, polițist,  Brigada de Poliție cu Destinație Specială  ”Fulger” Nisporeni, veteran de război,  domnul Andrei Eremia,  vicepreședinte al Asociației naționale ,,Forța veteranilor de război”  Ialoveni, polițist,  Brigada de Poliție cu Destinație Specială  ”Fulger” Ialoveni.
Veteranii de război  au pledat pentru o comunicare mai deschisă a conducerii raionului cu ei, și-au expus doleanțele și au exprimat încrederea, că ele vor fi auzite de conducerea raionului.
Președintele raionului a propus unirea veteranilor in Uniunea Veteranilor de Razboi existenta in raionul Anenii Noi.
Deoarece la ședința de astăzi  nu au participat veteranii din toate localitățiile raionului, s-a propus următoarele: să fie înaintați câte 2 veterani din fiecare  localitate (primărie), care ar reprezenta camarazii de război  în forumul raional al veteranilor. Termenul limită  de înaintare a propunerilor este   29 februarie 2024.   Tot la următoarea ședință se va decide și asupra unirii la uniune in mod pasnic si organizat.