Ședința Consiliului medical

28 июля 2022

Astăzi, 28 iulie, s-a desfășurat ședința de lucru a Consiliului Medical al raionului  Anenii Noi. La ședință au participat șefii Centrelor de Sănătate din raion, IMSP Spitalul Raional Anenii Noi și  Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.  Ședința a fost prezidată de vicepreședintele raionului, domnul Dmitri Ciur.

La ședință a fost pusă în discuție una din  problemele  stringente  la zi și anume:  activitatea instituţiilor medico- sanitare din raion în vederea îndeplinirii Planului teritorial de control al tuberculozei,   măsurile  de profilaxie și combatere a acestei maladii grave.

O altă problemă pusă  în discuție a fost cea, privind  calitatea prestării e serviciilor  de asistență medicală urgentă prespitalicească în raion.

De asemenea a fost examinată evoluția situației epidemiologice a infecției COVID-19  în  raion, ținând cont că, alături de mun. Chișinău și r. Ialoveni, în Anenii Noi  se înregistrează cea mai mare incidență, astfel,  Centrele de Sănătate Publică,  comisiilor teritoriale excepționale de sănătate publică trebuie să  decidă privind  măsurile aplicabile la nivel de  raion.

În final, vicepreședintele raionului, domnul Dmitri  Ciur a menționat că cetățenii trebuie să aibă acces la servicii medicale de calitate, însă   sunt nevoiți să parcurgă drumuri lungi și să aștepte rânduri  la investigații și intervenții o perioadă îndelungată,  spre regret încă mai sunt  plângeri din partea locuitorilor raionului la acest capitol.