Vizită de lucru la Crețoaia

18 января 2023

Specialiștii Secției Agricultură și Alimentație, împreună cu președintele raionului,  dl Ion Vicol și vicepreședintele, dl Viorel Cociug, au efectuat o vizită de lucru la incubatorul din s.Crețoaia.

SRL ”Sum Agro Service”  este specializat în incubarea ouălelor și realizarea puilor de o zi. Întreprinderea funcționează din anul 2015, asigurând cu locuri de muncă circa 40 de persoane.
Avicultura este o ramură strategică și important a zootehniei, cu mari posibilităţi de relansare într-o perioadă scurtă de timp, fiind totodată și cel mai performant și dinamic sector zootehnic din raionul Anenii Noi . Conducatorul SRL “Sum Agro Service”, dl Eugen Voinitchi, a organizat oaspeților o excursie prin întreprindere, relatând despre randamentul, posibilitățile și așteptările de la afacere, familiarizându-i și cu procesul de producere. Aici se pune accent pe folosirea materialului biologic cu potențial productiv valoros, fabrica fiind dotată cu utilaj tehnologic modern, ceea ce asigură sporirea ritmului de reproducere. Anual întreprinderea incubeaza circa 1 mln de ouă.