Zi plină de evenimente la Consiliul raional Anenii Noi!

9 ноября 2021

 

Cu prilejul aniversării a 80 de ani de la înființarea raionului și 290 de ani de la prima atestare a orașului am semnat un nou acord de înfrățire — cu Consiliul județean Vrancea.
De asemenea, am semnat acordul reînnoit cu Consiliul județean Giurgiu — primul județ cu care am stabilit legături de parteneriat acum 4 ani.
Delegațiile din România — CJ Giurgiu (condusă de vicepreședintele Cristian Anculescu) și CJ Vrancea (vicepreședinte Ionel Cel-Mare) au remarcat perspectivele de colaborare între unitățile administrative de pe cele două maluri ale Prutului.
Mai mult — dl vicepreședinte al Consiliului județean Giurgiu a exprimat intenția conducerii județului de a finanța reconstrucția imobilului fostei cazangerii din preajma primăriei, care va deveni în 2 ani o modernă sală de box și lupte (în valoare de cca. 3.2 mln de lei).
România a fost și este alături de noi, iar parteneriatele sunt acele punți de colaborare care vin să înlocuiască podurile de flori de la începutul anilor ’90.
Reamintim că in prezent raionul Anenii Noi are semnat le acorduri de înfrățire cu 7 județe din România: Giurgiu, Vaslui, Neamț, Galați, Arad, Iași și Vrancea.