Ziua Memoriei celor decedați în conflictul armat din vara anului 1992

19 июня 2024

Stimați veterani, văduve, copii și părinți ai eroilor noștri,

🇲🇩 Ziua de 19 iunie este un moment solemn în memoria cetățenilor din Republica Moldova, mai ales celor din satul Varnița. Această zi este înscrisă în calendarul nostru ca un tribut adus celor care au făcut sacrificiul suprem pentru apărarea independenței și valorilor fundamentale ale țării.

🌺 Astăzi comemorăm absolut toți eroii noștri și, nu în ultimul rând, pe cei căzuți în tragicul război din vara anului 1992 pe platoul Varnița-Tighina. Cu durere în suflet, ne amintim cu recunoștință și onoare de sacrificiile făcute de acești eroi.

🕊️ Este datoria noastră să nu uităm niciodată jertfa lor și să învățăm din lecțiile istoriei, înțelegând importanța apărării valorilor noastre comune. Prin comemorarea eroilor, ne unim într-un sentiment de recunoștință și onoare, reafirmând angajamentul nostru față de valorile de libertate și independență pentru care au luptat eroii noștri.

📜 Luptele de pe platoul Varnița-Tighina sunt recunoscute drept unele dintre cele mai tragice pagini ale conflictului de pe Nistru. Apreciem profund curajul și devotamentul vostru, veterani ai acestor evenimente, pentru sacrificiul făcut acum 32 de ani. Eroismul vostru rămâne o sursă de inspirație pentru întreaga națiune, demonstrând că libertatea trebuie câștigată și apărată cu hotărâre, nu cerșită sau primită de la altcineva.

🙏 Astăzi, într-un spirit de recunoștință și onoare, încă o dată ne aducem aminte de sacrificiul eroilor noștri. Este datoria noastră solemnă să nu uităm niciodată ce au însemnat acele momente dramatice și ce suferințe a îndurat poporul nostru. În același timp, trebuie să protejăm și să promovăm valorile pentru care au luptat eroii noștri.

🌟 Comemorarea eroilor căzuți nu este doar un act de respect, ci și o reafirmare a angajamentului nostru față de pace, libertate și prosperitate. Omagiul adus de mine, ca Președinte al Consiliului Raional Anenii Noi, și de toți cetățenii Republicii Moldova reflectă unitatea și forța comunității noastre în fața provocărilor și lecțiilor istoriei. Eroismul vostru rămâne un exemplu de urmat și este o lecție vie pentru toți noi.

🎥 Vă invităm să vizionați acest video comemorativ: https://youtu.be/jJu-SMXG01s?si=CJLNdPe2AzZ_fGnI

Vă mulțumesc mult pentru tot!

Cu respect profund,
Președintele Raionului Anenii Noi,
Moisei Alexandru