4 марта 2024

LANSAREA APELULUI II DE DEPUNERE A CERERILOR
PENTRU  ACORDAREA  PLĂȚILOR DIRECTE ÎN SECTORUL ZOOTEHNIC

 

   

În conformitate cu Ordinul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, nr. 30 din 13.02.2024, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, anunță lansarea apelului II de depunere a cererilor de solicitarea a plăților directe în sectorul zootehnic din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural, per kg de produs : lapte de vacă.
Astfel, cererile de acordare a plăților directe per kg de produs: lapte de vacă, se vor depune în perioada 04 martie — 15 aprilie 2024, pentru livrările laptelui efectuat în perioada 01 iulie 2023 – 31 decembrie 2023.
Conform Regulamentului privind acordarea de plăți directe în sectorul zootehnic din FNDAMR, aprobat prin Hotărârea Guvernului 492/2023, valoarea plății directe per kg de lapte de vacă constituie 3 lei. Pentru informații privind condițiile de accesare a plăților directe, criteriile de eligibilitate, actele obligatorii, procedura de depunere a cererilor de acordare a plăți, accesați REGULAMENTUL. Totodată, documentele privind depunerea dosarului de solicitare a plăților directe pe cap de animal, le găsiți la capitolul Plăți directe sectorul zootehnic 2024.