Impulsionarea absorbţiei fondurilor europene de către Republica Moldova

13 марта 2024

La 12 martie 2024, Consiliul Județean Neamț, a fost gazda celei de-a XII-a ediții a Conferinței „Impulsionarea absorbţiei fondurilor europene de către Republica Moldova – ţară candidată la UE, împreună cu județul Neamț”.
Consiliul raional Anenii Noi a fost reprezentat de Doamna Nadejda Sîrbu, șefă Direcție  Economie, dezvoltare regională și atragerea investițiilor.

Conferița a fost organizată de Euronest Intercommunity Development Association și Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor.                      La eveniment au participat 10 președinți de raioane, 44 primari și reprezentanți din APL, dintre care 8 primari din raionul Anenii Noi și 22 primari din România.
Scopul evenimentului a fost  identificarea  celei  mai potrivite căi de susţinere a autorităţilor Republicii Moldova în demersul de Integrare Europeană, prin stabilirea parteneriatelor interinstituţionale, care vor impulsiona rata de absorbţie a fondurilor europene (ex. Instrumentul de Asistenţă pentru Preaderare), preluând bunele practici ale omologilor din județul Neamț.