Instruirea potențialilor funcționari electorali

18 июля 2023

În incinta Consiliului Raional Anenii Noi s-a desfășurat un seminar de instruire a potențialilor funcționari electorali, moderat de către dna Marcela Roșca, formatoarea Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE).
Seminarele „Integritatea și accesibilitatea procesului electoral” se desfășoară în 8 raioane ale țării și sunt organizate în contextul procesului de modificare a legislației electorale, precum și a desfășurării unor activități preparatorii pentru scrutinul local general.
La seminarul de instruire de la Anenii Noi au fost invitați secretarii primăriilor și persoanele care vor fi implicate în buna desfășurare a alegerilor locale din 4 noiembrie curent. Participanții au avut oportunitatea de a se familiariza cu cadrul legal modificat, conform noului Cod Electoral aprobat; procedurile și regulile asociate alegerilor; drepturile și responsabilitățile funcționarilor electorali; comunicarea eficientă cu cetățenii; accesibilitatea și integritatea procesului electoral, etc.