Conlucrarea Direcției Deservire Fiscală cu APL de nivelul I în vederea respectării legislației fiscale

25 сентября 2024

                În vederea asigurării adoptării corecte a deciziilor privind  stabilirea pentru anul 2025 a taxelor locale și a cotelor concrete la impozitul pe bunurile imobiliare de către  Consiliile locale, Direcția deservire fiscală Anenii Noi a desfășurat la 24 septembrie 2024 un seminar informativ-consultativ cu secretarii consiliilor locale din primăriile raionului, în incinta Consiliului raional Anenii Noi.

Pe lângă tipul taxelor locale prevăzute de Codul Fiscal, modul de aplicare si încasare a acestora, precum și corectitudinea stabilirii cotelor concrete la impozitul pe bunurile imobiliare și impozitul funciar, celor prezenți le-au fost aduse la cunoștință modificările operate la Legea cu privire la comerțul interior nr. 231 din 23 septembrie 2010. S-a discutat referitor la Notificarea privind inițierea activității de comerț și elaborarea, în fiecare primărie în parte, a Regulamentului de desfășurare a activității de comerț.
De asemenea, s-a discutat despre activitatea ilicită de întreprinzător desfășurată de către persoane fizice în piețele neautorizate din unele sate din raion, secretarii consiliilor fiind îndemnați să contribuie la înregistrarea în modul stabilit a piețelor organizate, contribuind în așa mod și la acumularea suplimentară a veniturilor la buget.