User Registration

or Cancel
Ora: 9:23

Festivalul folcloric „La Nistru, la mărgioară” a ajuns la a XXII-a ediţie! Featured

 Festivalul folcloric cu acest frumos generic a devenit o permanență a vieții culturale a raionului. În acest an festivalul, având statut de festival național, s-a desfășurat cu prilejul Zilei portului popular.

Grație bunei coordonări între organizatori - secția cultură a consiliului raional și primăria Gura Bâcului – evenimentul, organizat în temeiul hotărârii de parlament 194 din 11 noiembrie 2015, a fost unul de excepție!

 Au participat 36 de colective folclorice din mai raioane ale țării și chiar 1 ansamblu din România (jud. Iaşi). Ansamblurile din Transnistria au refuzat participarea în ultimul moment din motive politice.

Folclorul autentic  a fost la el acasă pe scena nou-nouță, construită de administrația locală cu sprijinul sponsorilor, iar cei împătimiți de meșteșuguri au avut prilejul să facă și cumpărături, fiind organizat un târg al meșterilor populari.

Juriul, în componența căruia am menționa pe Serghei Ciuhrii și Constantin Rusnac, și-a făcut datoria, punctând colectivele care au evoluat cu succes.

Cu toții au avut parte și de bucate delicioase, atât contra plată, cât și... gratis, grație implicării doamnei primar și a sponsorilor din raion și de  la Chișinău.

Infrastructura: apă, urne de gunoi, WC biologic, scaune, veselă de unică folosință, a fost și ea la nivelul cuvenit, fapt arareori întâlnit la evenimente de acest gen în aer liber!

Cu alte cuvinte: un eveniment reușit, lume multă (unii au profitat și de plaja din apropiere), muzică de calitate și fețe zâmbitoare pe final! Și încă ceva: totul a fost realizat bine grație bunei colaborări între colectivul secției cultură și voluntarii entuziaști din Gura Bîcului, în frunte cu primarul Lilia Brehova şi doamna Svetlana Palii.

Octavian Zelinski

Puteţi audia o emisiune radiofonică la acest subiect la Radio Temp 104.4 FM şi online la adevarul.pro

Last modified on Tuesday, 27 June 2017 16:46
Rate this item
(1 Vote)
Read 932 times
Super User

Fusce tristique ligula nec massa mollis commodo. In at velit mi, nec tempus dui. Sed eleifend tortor eget mauris laoreet semper. Aliquam et turpis vel sapien tincidunt imperdiet. Cras dapibus dui leo, a ultricies dolorgula.

Website: www.leotheme.com

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Preşedintele Raionului Anenii Noi

                                                                              

Raionul Anenii Noi este o unitate administrativ-teritorială situată în centrul Republicii Moldova. 

    “Au trecut 74 de ani din ziua formării, iar prezentul aduce cu sine transformări majore. Fiecare cetăţean îşi ,realizează potenţialul său în serviciul societăţii şi are rolul său în dezvoltarea raionului“ 

     Ne mîndrim cu unele întreprinderi economice unicat vestite în republica noastră cum ar fi SA„Romadon", SRL „Meteor", SA„Cariera Cobusca", cu obiective din industria alimentară, viticultură şi vinifi-caţie SA„Agrovin Bulboaca", CAP „Basarabia", SA „Dionysos Me-reni",  un loc deosebit îl ocupă UNIVER-SALCOOP Anenii Noi şi  SRL „Din-Vest". În arealul ştiinţific republican un loc onorabil îl ocupă Institutul Ştiinţifico-Practic de Biotehnologii şi Medicină Veterinară „Tevit" din s. Maximovca. Raionul este cunoscut în republică, prin tezaurul său istorico-cultural şi anume monumentul lui Ştefan cel Mare, complexul memorial „Cap de pod Şerpeni", ansamblul de dansuri populare „Strămoşească".

    La originea succeselor obţinute totdeauna s-a aflat administraţia publică locală prin reprezentanţii săi aleşi de populaţie, care fac tot posibilul, ca raionul Anenii Noi să devină mai atractiv sub aspect investiţional.

  Cu înalta consideraţiune Barbăroşie Alexandru preşedintele raionului Anenii Noi.

Calendar

« November 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Publicitate socială

showshowshowshow

Link-uri oficiale

 

 

Default Theme
Layout Direction
Body
Background Color [r]
Text color [r]
Top
Top Background Image
Background Color [r]
Text color [r]
Bottom
Bottom Background Image
Background Color [r]
Text color [r]